İlyas Tüfekçi'den flaş açıklama! 'Mesut Özil Almanları Dünya Şampiyonu yaptı...'

28.06.2018 - 18:32 | Son Güncellenme: 28.06.2018 - 18:32

Türk futbolunun önemli oyuncularından Almanya doğumlu eski Milli futbolcu İlyas Tüfekçi, 2018 Dünya Kupası'nda elenen Almanya Milli Takımı ile Türk kökenli oyuncular hakkında konuştu. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Tüfekçi, Almanların ırkçı davranışlarda bulunduklarını ifade ederken Löw'ün takımdan ayrılabileceğini de söyledi

Almanya doğumlu eski Milli oyuncu İlyas Tüfekçi, 2018 Dünya Kupası'nda elenen Almanya Milli Takımı ve Türk oyuncular İlkay Gündoğan ile Mesut Özil hakkında konuştu. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Tüfekçi şunları ifade etti.

'Mesut Özil onları Dünya şampiyonu yaptı. Türk olarak doğmuş biri Cumhurbaşkanı ile resim çektiremeyecek mi?'

"Almanlar hiçbir zaman futbola siyaset karıştırmazlardı. 10 gün önce Avusturya maçında bizim Türk oyuncularına verilen tepkiler çok üzücüydü. Almanların 2. Dünya Savaşı'nda yahudilere yaptıklarından sonra yeniden böyle davranışlarda bulunmamaları lazımdı. Büyük bir tepki vardı oyuncularımıza. Mesut Özil onları Dünya şampiyonu yaptı. Türk olarak doğmuş biri Cumhurbaşkanı ile resim çektiremeyecek mi?"

'Almanlar Löw'ü gönderebilir'

"Almanların yaptığı ırkçılık. Löw benim takım arkadaşım. Stuttgart takımında beraber oynadık. Löw çok iyi bir insandır, bu tip durumlarda takdir hakkını bizim oyunculardan yöne kullandı. Almanlar büyük bir şok içindeler bence Löw'ü gönderebilirler"

Senin için hazırladığımız haberler