İnanılmaz olay: Marcao, Kerem'i sahada dövdü

16.08.2021 - 23:13 | Son Güncellenme: 17.08.2021 - 13:17

Son dakika haberleri... Galatasaray'ın Brezilyalı savunmacısı Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na önce kafa, sonra yumruk attı. İşte detaylar...

İnanılmaz olay: Marcao, Kerem'i sahada dövdü

AJANSSPOR - HABER

 

Süper Lig'de açılış haftasının kapanış maçına Marcao ile Kerem Aktürkoğlu'nun kavgası damga vurdu. Marcao, takım arkadaşına önce kafa attı; sonra yumrukladı. Cicaldau ve Diagne ikili güçlükle ayırırken hakem Erkan Özdamar, Marcao'ya direkt kırmızı kart gösterdi. 

"Sus dedim kafa attı hocam..."

Giresunspor ile Galatasaray arasındaki maça Marcao ile Kerem Aktürkoğlu arasında çıkan kavga damga vurdu. Maçın 60. dakikasında Marcao'ya sus işareti yapan Kerem Aktürkoğlu'na, Brezilyalı savunmacı önce kafa attı, daha sonra yumruklamaya başladı. Maçın hakemi Marcao'ya "şiddetli hareket"ten kırmızı kart gösterirken; Fatih Terim, Kerem'le saha kenarında konuştu. Genç oyuncu, Terim'e: "Sus dedim kafa attı hocam!" dedi. 

Terim, Kerem'i bırakmadı

Olaydan sonra Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim saha içerisinde taktik değişikliğine giderken 3 oyuncusunu oyundan aldı. Feghouli yerine Babel, Taylan yerine Aytaç; Kerem yerine Emre oyuna dahil edildi. Fatih Terim, oyundan aldığı Kerem'in soyunma odasına gitmesine engel oldu. Yumruk yiyen oyuncusuyla saha kenarında görüştü.

Giresun taraftarından Kerem'e destek

Maçın 63. dakikasında oyundan alınan Kerem Aktürkoğlu'na Giresunspor taraftarı yoğun destek gösterdi. Kerem, üzgün bir ifadeyle Giresun taraftarının alkışını karşıladı. 

Marcao'nun ilk vukuatı değil!

Marco'nun geçen yıl Ümit Milli takım ile Galatasaray arasında oynanan hazırlık maçında Halil Dervişoğlu'nu darp ettiği ve maçın bu yüzden yarım kaldığı iddia edilmişti.

Ne kadar kazanıyor? Sözleşmesi feshedilirse...

Marcao'nun devam eden sözleşmesi:

  • 2021-2022: 900.000. Euro
  • 2022-2023: 1.300.000 Euro
  • 2023-2024: 1.400.000 Euro

Riera - Melo kavgasını hatırlattı!

Galatasaray'ın eski futbolcularından Albert Riera ile Felipe Melo da antrenmanda kavga etmişti. 2012 yılındaki olayda, ikili yumruk yumruğa kavgaya tutuşmuş; Riera'nın gözü morarmıştı. Şimdilerde Galatasaray'ın teknik heyetinde görev alan Riera o anları şu sözlerle anlattı:

 

"O olay sahada oldu. İkimiz de sürekli kazanmayı arzulayan karakterde insanlarız. Kaybetmekten nefret ediyoruz. Maçtan sonra antrenmanda tartıştık ve birbirimizi itmeye başladık. O sırada gergindik ama o durumdan ders aldık. Sonrasında hoca bizi bu konuda düşünmemiz için eve yolladı. Çünkü komşuyduk. Aynı gece birbirimizi aradık. Evde buluştuk. Sonrasında birlikte birer kahve içtik. Biz arkadaştık ve iyi ilişkimizi koruduk. Bu hikaye sürekli galibiyet isteyen iki adamın hikayesiydi. Bundan ibaret. Sonra ilişkimiz daha iyiye gitti ve birlikte şampiyon olduk.”

IFAB oyun kurallarında "şiddetli hareket"in hükmü

Şiddetli hareket, temas olup olmamasına bakılmaksızın bir oyuncunun top için mücadele etmeyen rakibine veya takım arkadaşına, takım görevlisine, maç görevlisine, seyirciye veya diğer bir kişiye karşı aşırı güç veya gaddarlık uygulaması ya da uygulamaya teşebbüs etmesidir.

Buna ek olarak, top için mücadele edilmeyen durumlarda, rakip oyuncunun veya diğer herhangi bir kişinin kafasına veya yüzüne, eliyle veya koluyla vuran bir oyuncu, kullanılan güç çok hafif olmadığı sürece şiddetli hareketten suçludur.

Olay nasıl gelişti?

Boey ile Serginho arasında ikili mücadele yaşanıyor.  Hakem Galatasaray lehine faul çalmasına rağmen Marcao hakeme uzaktan itiraz etti.


Kerem Aktürkoğlu, arkadaşını sakinleştirmek için sus işareti yaptı. Marcao, 30 metre depar atarak Kerem Aktürkoğlu'na önce kafa sonra yumruk vurdu. 

Senin için hazırladığımız haberler