Infantino: Kendimi Katarlı hissediyorum, kendimi eşcinsel hissediyorum

19.11.2022 - 11:41 | Son Güncellenme: 19.11.2022 - 14:06

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Avrupa'dan gelen insan hakları nedeniyle büyük eleştiri alan Dünya Kupası'nın ev sahibi Katar'a sahip çıktı. Infantino, ilginç sözler kullandı.

Infantino: Kendimi Katarlı hissediyorum, kendimi eşcinsel hissediyorum

AJANSSPOR HABER

Katar'da yapılacak Dünya Kupası yarın Katar ile Ekvador arasında yapılacak karşılaşma ile başlayacak. Dev turnuvanın açılışına 1 gün kala FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan çok tartılaşacak bir açıklama geldi.

"Kendimi bir Arap gibi hissediyorum"

Doha'da basın toplantısı yapan Infantino, "Bugün farklı ve güçlü hislerim var. Bugün kendimi Katarlı hissediyorum. Bugün kendimi bir Arap gibi hissediyorum. Bugün Afrikalı gibi hissediyorum. Bugün eşcinsel hissediyorum. Bugün engelli hissediyorum. Bugün göçmen işçi gibi hissediyorum" dedi.

"Kızıl saçlarımdan dolayı zorbalığa uğradım"

Ayrımcılığa uğramının ne olduğunu bildiğini söyleyen FIFA Başkanı, "Tabii ki Katarlı değilim, Arap değilim, Afrikalı değilim, gey değilim, engelli değilim. Ama öyle hissediyorum, çünkü yabancı bir ülkede bir yabancı olarak ayrımcılığa, zorbalığa uğramanın ne demek olduğunu biliyorum. Kızıl saçlarım olduğu için zorbalığa uğradım" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Infantino'dan Dünya Kupası süresince ateşkes çağrısı!
Habere Git

"Avrupa, Katar'a ahlaki ders veremez"

FIFA Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti: "Bence biz Avrupalılar son 3000 yıldır yaptıklarımız için insanlara ahlaki dersler vermeye başlamadan önce önümüzdeki 3000 yıl için özür dilemeliyiz. Avrupa Katar'a ahlaki ders veremez."

"1 milyar engelli kimsenin umurunda değil"

“Dünyada 1 milyar engelli var ve kimsenin umurunda değil” diyen Infantino, Katar'ı hedef göstermenin ikiyüzlülük olduğunu iddia etti. FIFA Başkanı, "Katar'daki göçmen işçiler kendi ülkelerinden daha fazla para kazanıyor" diye konuştu.

"Üç saat bira içemezseniz de hayatta kalırsınız"

Avrupa'dan Katar'a gelen göçmen işci ve insan hakları eleştirilirene sert sözlerle yüklenen Infantino, "Eleştirmek istiyorsun. Beni çarmıha gerebilirsin. Bunun için buradayım. Kimseyi eleştirme. Katar’ı eleştirme. İnsanların bu Dünya Kupası’nın tadını çıkarmasına izin verin. Şahsen günde üç saat bira içemezseniz de hayatta kalacağınızı düşünüyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler