İngilizler, büyük resmi görmedi

14.10.2020 - 19:11 | Son Güncellenme: 14.10.2020 - 19:17

Son dakika dış basından spor haberleri... Liverpool ve Manchester United, geçtiğimiz haftalarda 'Büyük Resim Projesi'ni ortaya çıkarmıştı. Buna göre, İngiltere Premier Lig'deki takım sayısının 20'den 18'e düşürülmesi gerektiği belirtilmişti. Konu hakkındaki tartışmalar son buldu! Peki, Büyük Resim Projesi nedir, kabul edildi mi? İşte detaylar...

İngilizler, büyük resmi görmedi

Deniz ŞEN - AJANSSPOR

İngiliz futbolunun son günlerdeki gündemi olan ve çokça tartışılan Büyük Resim Projesi’ne nokta konuldu.

Premier Lig kulüpleri, Liverpool ve Manchester United'ın ortaya attığı Büyük Resim Projesi’nin onaylanmayacağı veya takip edilemeyeceği konusunda oybirliğiyle anlaşmaya vardı. 

Büyük Resim Projesi nedir?

Liverpool ve Manchester United’ın destek verdiği proje kapsamında, İngiltere Premier Lig'in 2021-2022 sezonunda 20 takımdan 18 takıma düşürülmesi planlanıyordu. Covid - 19  pandemisi nedeniyle azalan gelirlerin takım bütçelerini etkilemesi, bu projenin ana sebeplerinden biri olmuştu. Bu nedenle takım sayısının düşürülmesi öngörülmüştü. 

Aynı zamanda projede Championship, Lig 1, Lig 2 takımlarına destek verilmesinin gerekliliği ile ilgili bir madde de yer almıştı.

İngiltere Futbol Ligleri Başkanı Rick Parry, daha önce Premier Lig’deki takım sayısının düşürülmesine karşı çıktığını belirtse bile, alt lig takımlarının desteklenmesi fikri nedeniyle Liverpool ve Manchester United’ın alkışlanması gerektiğini söylemişti. 

Bugün video konferans yöntemi ile yapılan toplantıda, Premier Lig'deki takım sayısının düşürülmesi onaylanmazken; Lig 1 ve Lig 2 kulüplerine destek verilmesine karşı çıkılmadı.

TFF, başka bir yöntem izlemişti

İngiliz futbolundaki ekonomik sebeplerden ötürü, takım sayısının azaltılması gerektiği fikri savunulurken, Türkiye Futbol Federasyonu ise başka bir yöntemi uygulamaya koymuştu.

Türkiye’de de Covid - 19 pandemisinin yarattığı etkiler sonucu, geçtiğimiz sezon Süper Lig’den düşen takımlar federasyona başvuruda bulunmuş, Süper Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşmenin kaldırıldığını ve gelecek sezonun 21 takımla oynanacağı açıklanmıştı.

Süper Lig'de 2021/22 sezonuna ise 20 takımla devam edilecek.

Senin için hazırladığımız haberler