İngiltere'de hakem tartışması! Arsenal...

06.11.2023 - 11:17 | Son Güncellenme: 06.11.2023 - 11:49

Premier Lig'de hakem tartışması artmaya başladı. Arsenal 1-0 mağlup olduğu Newcastle United maçından sonra maçın hakemine sert tepkiler vermeye başladı.

İngiltere'de hakem tartışması! Arsenal...

AJANSSPOR HABER

İngiltere Ligi Premier Lig'de oynanan Arsenal- Newcastle United maçında yaşanan hakem hatasıyla ilgili açıklama geldi. Arsenal,  Professional Game Match Authors Limited'e (PGMOL) devreye girmeli dedi.

"Hakemlik standartlarını acilen ele alması gerekiyor''

Arsenal, Cumartesi günü Newcastle United'a karşı 1-0 mağlup oldukları maçtaki "Kabul edilemez" hataların ardından, İngiltere'de hakemliği denetleyen kuruluş olan Professional Game Match Authors Limited'e (PGMOL), Premier Lig'deki "Hakemlik standartlarını acilen ele alması" çağrısında bulundu

"Mutlak bir rezalet"

Arsenal, yaptığı açıklamada, Newcastle mağlubiyetinin ardından teknik direktör Mikel Arteta'nın maç sonrası yorumlarını "Tüm kalbiyle" desteklediklerini söyledi. Arteta, VAR'ın topun oyunda kalıp kalmadığını, Newcastle oyuncusu tarafından faul yapılıp yapılmadığını ve ayrıca ofsayt olup olmadığını kontrol etmesinin ardından Anthony Gordon'un maçı kazandıran golünün ödülünü "Mutlak bir rezalet" olarak nitelendirdi. 

Kulüp Pazar günü yaptığı açıklamada, "Arsenal Futbol Kulübü, Cumartesi akşamı kabul edilemez hakemlik ve VAR hatalarının ardından Mikel Arteta'nın maç sonrası yorumlarını tüm kalbiyle destekliyor" dedi. 

''Özür istemiyoruz''

Arsenal açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Aynı zamanda oyuncularımızın ve St James' Park'taki taraftarlarımızın gösterdiği büyük çaba ve performansa da teşekkür etmek isteriz. "Premier Lig, hepsi daha iyisini hak eden en iyi oyuncuların, antrenörlerin ve taraftarların bulunduğu dünyanın en iyi ligi. PGMOL'un acilen yönetim standardını ele alması ve hepimizi geriye dönük analizlerden, açıklama girişimlerinden ve özürlerden uzaklaştıran eyleme odaklanması gerekiyor.''

“Hakem kurulunun başındaki Howard Webb'in devam eden çabalarını destekliyoruz ve ligimizin talep ettiği birinci sınıf hakemlik standartlarına ulaşmak için birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Senin için hazırladığımız haberler