Trabzonspor transferde Nottingham Forest'tan Scott McKenna'yı gündemine aldı

05.01.2024 - 12:27 | Son Güncellenme: 05.01.2024 - 13:58

Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda devre arası transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da, İngiltere'den sürpriz bir isim gündeme geldi. İşte detaylar...

Trabzonspor transferde Nottingham Forest'tan Scott McKenna'yı gündemine aldı

Abdullah Avcı'nın takımın başına geçmesinin ardından kadroda yapılanma kararı alan Trabzonspor'da devre arasında giden ve gelen oyuncular olması bekleniyor. 

Ara transferde stoper alınacak

Bu bağlamda savunmada kadroda düşünülmeyen isimlerden Fernandez ve Benkovic ile yolları ayırması beklenen bordo mavililer, ara transferde stoper bölgesine bir takviye yapacak. 

Scott McKenna iddiası

Karadeniz temsilcisinin stoper bölgesine yapılacak transfer için son olarak Nottingham Forest'ın İskoç stoperi Scott McKenna'yı gündemine aldığı öne sürüldü.

Nottingham Forest transfer yapmak için oyuncu satacak

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; Nuno Espirito Santo'yu göreve getiren İngiliz ekibi, ara transferde kadroya takviyeler yapmayı düşünüyor. Premier Lig'in kar ve sürdürülebilirlik düzenlemelerini ihlal etme riskiyle karşı karşıya kalan Nottingham Forest bu gerekçeyle de oyuncu satmaya hazırlanıyor.

Celtic de ilgileniyor

Forest'ta gözden çıkarılan oyuncuların başında sözleşmesi sezon sonu bitecek Scott McKenna'nın geldiği aktarıldı. 27 yaşındaki stoperle Trabzonspor'un yanı sıra Celtic'in de ilgilendiği bildirildi.

İngiliz ekibinin oyuncu satmak zorunda olduğu için Karadeniz ekibinin İskoç oyuncunun transferini uygun bir bonservis bedeliyle bitirebileceği kaydedildi.

Premier Lig'e çıkışta başrol oynadı

Bu sezon 5 maçta forma giyebilen McKennna, 2021-2022 sezonunda 48 maça çıkarak takımının Premier Lig'e yükselmesinde başrol oynamıştı. İngiliz ekibinde 105 kez forma giyen McKenna 3 gol, 4 asistlik performans gösterdi. 

İngiliz ekibi 20 haftası geride kalan Premier Lig'de 20 puanla 15. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler