İpler nerede koptu! Terim yanıt verecek mi?

21.05.2021 - 18:04 | Son Güncellenme: 21.05.2021 - 18:09

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Terim'le çalışmayı düşünmüyorum" deyip özür beklediğini açıkladıktan sonra gözler Fatih Terim’den gelecek karşılığa çevrildi.

İpler nerede koptu! Terim yanıt verecek mi?

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray'da üç buçuk yıllık dönemde başkan Mustafa Cengiz ile teknik direktör Fatih Terim birçok defa kriz yaşamıştı. Gomis, santrfor transferi, Ozan Kabak'ın satışı, Arda Turan meselesi, Onyekuru'nun ayrılık süreci ve birçok defa irili ufaklı kaoslar çıkmıştı. Ancak bu sezon yaşananlar çok daha büyük oldu ve son gelişmelerin tamiri mümkün olmadı.

Erzurum'dan sonra barış

Galatasaray'da, sezonun ilk büyük krizi Erzurum maçı öncesi Milliyet Gazetesi'nde yayımlanan bir köşe yazısı sonrası çıkmıştı. Atilla Gökçe, Mustafa Cengiz'in Fatih Terim'e yönelik eleştirilerini kaleme almış, ayrıca Cengiz'in "Fatih Terim'i çağırdığımda koşa koşa gelir" dediğini yazmıştı. Bunun akabinde Terim, "Artık kimsenin arkasında değilim" çıkışında bulunmuştu. Tarafların yaptığı toplantıdan ise "Her şey yolunda" mesajı çıkmıştı. İlk kriz böyle atlatıldıktan sonra transfer krizi patlak vermişti.

Sonrasında teşekkür gelmişti

Galatasaray'da ocak ayı çok hareketli geçmiş, Fatih Terim'in transfer hedeflerini bir bir açıklayıp, zaten bu isimlerin yönetim tarafından sızdığını ima etmişti. Akabinde Malatya'da "Derin bir yalnızlık" açıklaması yapan Terim'le yönetim arasında bir kez daha ipler kopma noktasına gelmişti. Yönetim transfer döneminin son düzlüğünde iyi bir performans sergilemiş ve hocayı mutlu etmişti. Terim de bu performansın ardından teşekkür etmiş ve gelen galibiyet serisiyle de işler rayına oturmuştu.

Belhanda'nın kovulması

Galatasaray'da Ankaragücü maçıyla başlayan olumsuz süreç Sivas maçında devam etmiş ve takımın 10 numarası Belhanda zemini eleştirmişti. Faslı futbolcu zemin eleştirisinde yönetime de ağır bir tenkitte bulunmuştu. Bunun üzerine Fatih Terim'in onayı olmadan Belhanda kovulmuştu. Bu hareket yeniden soğuk rüzgarların esmesine sebebiyet vermişti. Ayrıca Fatih Terim'in de zeminle ilgili eleştirileri bulunuyordu.
 

Haysiyet meselesi

Karagümrük maçı sonrası başkan Mustafa Cengiz'in ise futbolculara yönelik "Şeref ve haysiyet" açıklaması tüm iplerin kopmasına sebep oldu. Yeni Malatya sonrası Fatih Terim'in açıklamaları da iplerinin koptuğunun adeta resmi açıklamasıydı.
 

Terim'den açıklama bekleniyor

Fatih Terim, başkan Mustafa Cengiz'in bugünkü açıklamalarından sonra bir cevap verme kararı aldı. Ancak şu an nasıl, ne zaman yapılacağı konusunda istişareler devam ediyor.  

Senin için hazırladığımız haberler