İrfan Buz: “Tetteh ile görüşüyoruz”

10.07.2021 - 20:46 | Son Güncellenme: 10.07.2021 - 20:51

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, forvet transferi için eski oyuncuları Benjamin Tetteh ile görüştüklerini söylerken, TFF’yi eleştirdi.

İrfan Buz: “Tetteh ile görüşüyoruz”

AJANSSPOR-HABER

Hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör İrfan Buz, açıklamalarda bulundu. Buz, “Enerji dolu ve güzel bir şekilde başladık. Her şey yolunda gidiyor. İki transferimiz geldi. Çok önemli transferler bizce. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Umarım önümüzdeki hafta da 3-4 futbolcu bize katılır” dedi.

İrfan Buz'dan Tetteh açıklaması

Takıma yapılacak takviyelere değinen İrfan Buz, “Santrfor ile ilgili görüştüğümüz eski oyuncumuz var. Umuyorum bu hafta içinde o tamamen biter. Tetteh ile alakalı bunu açık ve net söyleyebiliriz. Sağ bek ve orta saha için görüştüğümüz oyuncular var. Genç transferlere de bakıyoruz. Onları kazanmaya çalışıyoruz. Süper Lig’de oynayabilme seviyesine gelebilmiş oyuncuları yaşa bakmaksızın bünyemize kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

'Yabancı kuralında değişiklik doğru değil'

TFF’nin aldığı yabancı kuralını değerlendiren Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü şunları söyledi: “Ben uzun yıllar Almanya’da kaldım. Almanya Futbol Federasyonu’nda, milli takımlarında 8 yıl çalıştım. Olaylara biraz farklı bakıyorum. Türk futbolunun içinde devamlı değişen kararların doğru olduğunu düşünmüyorum. 

'TFF'nin bir yol haritası olmalı'

Çünkü özgüvenli olan bir sistem, düşünce olduğunda çok fazla değişmez. Bir yol üzerinde harita çizilir onun üzerinde gidilir. Hatalar olsa dahil onların nüansları düzeltilir. Devamlı değiştirerek bu yabancı kurallarında farklı bir şey beklemek yanlış olur. Zaten görüyorsunuz transferlere de hemen sirayet ediyor. Bu değişiklikleri doğru bulmuyorum.”

 

'Taraftara iyi bir Yeni Malatyaspor izletmek istiyoruz'

Yeni Malatyaspor’un önceki sezon küme düştüğünü belirten tecrübeli teknik adam, “Kolay bir süreç yaşanmadı. Çok depresif bir ortamdı. Aday olarak bizi de gösterdiler. Özellikle son çeyrekte takımımız, takım oldu. Gereken puanları aldık ve 45 puanla ligde kaldık. Önce yeni transferlerle sistemimizi oturtarak Yeni Malatyaspor taraftarlarına iyi bir takım izletmek istiyoruz” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler