İrfan Buz'dan canlı yayında çarpıcı sözler: "Lider olan, camiayı hedefe götüren..."

20.05.2019 - 14:47 | Son Güncellenme: 20.05.2019 - 17:47

İrfan Buz'dan canlı yayında çarpıcı sözler: "Lider olan, camiayı hedefe götüren..."

Teknik direktör İrfan Buz, sporun gündemine dair açıklamalar yaptı. Galatasaray’ın haklı bir şampiyonluk elde ettiğini söyleyen İrfan Buz, Trabzonspor’un pozitif futboluna dikkati çekti. Buz, bir dönem görev yaptığı Bursaspor’un durumuyla ilgili olarak da, ”O kadar taraftarın önünde o maç kazanılmalıydı” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan İrfan Buz’un açıklamaları şu şekilde:

İrfan Buz: "Fatih Terim, lider olan ve camiayı hedefe götüren bir teknik adam"

Her şeyden önce Galatasaray camiasını kutluyorum. Haklı bir şampiyonluk elde ettiler. Başakşehir karşısında da hak ettiler 3 puanı. Yine ön plana Fatih Terim çıktı. Lider olan, camiayı hedefe götüren bir teknik adam. 8 puan geriden gelip şampiyon oldular. Galatasaray finalleri iyi yapıyor. Bu açıdan haklı bir şampiyonluk olarak görüyorum.

"Başakşehir eksik kaldı"

Abdullah Avcı iyi başladı. 30.dakikada Emre’nin çıkmasıyla birlikte oyun dengelendi. İkinci devre Galatasaray baskı kurdu ve erken bir gol buldu. Taraftarıyla da bütünleşti. Baskıyı dengeli kurdular. Başakşehir bu konuda eksik kaldı. Adebayor ve Robinho gibi oyuncuları bekledi futbolseverler. Neden tercih etmedi bu soru işareti. Galatasaray haklı bir galibiyet aldı diye düşünüyorum.

"Cüneyt Çakır iyi bir maç yönetti, tansiyon daha fazla artabilirdi"

Cüneyt Çakır iyi bir maç yönetti. Onun tecrübesi önemliydi. Tansiyon daha fazla artabilirdi. Ben Cüneyt Çakır’ın performansını beğendim. Galatasaray’da Muslera dikkat çekiyor. Gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden biri. Onun yanında Luyindama-Marcao ikilisinin katkısını göz ardı edemeyiz. Feghouli ve Onyekuru’yu da atlamamak gerekiyor.

İrfan Buz'dan Trabzonspor'a övgü

Türk futbolunda bir şeyler kazandırmak lazım. Trabzonspor’da bu mevcut. Sayın Ahmet Ağaoğlu zor şartlarda geldi. Önce başkan ve yönetimi sonra da Ünal Karaman’ı tebrik etmek istiyorum. Abdülkadir, Yusuf, Uğurcan gibi oyuncular öne çıktı. İyi futbol oynadılar. Bu senenin pozitif takımlarından biri Trabzonspor. Çok iyi bir sezon çıkardıklarını düşünüyorum.

"Bursaspor, o kadar taraftarın önünde kazanmalıydı"

Bursaspor, Göztepe maçında bir final oynadı. Bursaspor kendi evinde berabere kalarak işini zora soktu. Erzumspor ile Ankaragücü’nün maçları var. Bursaspor’un elinde değil bazı şeyler. Tren biraz kaçtı diye düşünüyorum. Bursaspor taraftarlarını görünce üzüldüm. O kadar taraftarın önünde ne olursa olsun Bursaspor’un kazanmasını bekliyordum. O açıdan çok üzüldüm.

Senin için hazırladığımız haberler