İrfan Buz'dan flaş derbi yorumu: "Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyduğu şey..."

31.10.2018 - 19:17 | Son Güncellenme: 31.10.2018 - 16:22

İrfan Buz'dan flaş derbi yorumu: "Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyduğu şey..."

Galatasaray ile Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 11.haftasında kozlarını paylaşacak. 2 Kasım Cuma günü oynanacak derbi maçı, deneyimli teknik direktör İrfan Buz değerlendirdi. Buz, “Fenerbahçe’nin motivasyona ve birleştirici bir lidere ihtiyacı var” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan İrfan Buz’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şöyle;

"Fenerbahçe'nin motivasyona ve birleştirici bir lidere ihtiyacı var"

Şu anda dezavantajlı görünen bir Fenerbahçe var. Galatasaray kendi sahasında oynuyor ve önemli bir teknik adama sahip. Tecrübesiyle, baskılı bir şekilde oynamak isteyeceklerdir. Fenerbahçeli oyuncular da derbiyi çok farklı görecek. Bu kaotik ortamdan çıkmak için en ufak bir pozitif durum çok önemli. Şu anda gelen teknik adamın Fenerbahçe’de işi zor değil. Tamamen motivasyona ve birleştirici bir lidere ihtiyaçları var.

Fenerbahçe, kaotik ortamdan nasıl kurtulur?

Futbolda iki tane kesin tarih vardır. Transfer ettiğiniz futbolcuları kullanmanız gerek. Her futbolcu değerli olmak durumunda. Camiayı birleştirmek ve futbolcularla bire bir görüşme yapmak gerek. Kadro seçimi de doğru yapılmalı. Transferler eleştirilebilir ama lig ortalamasının üstünde bir kadroları var. Fenerbahçe’nin forması yeter deniyordu ya hani… Hakikaten öyle. Şu anda futbolcuların morali dip yapmış durumda. Böyle durumlarda en iyi futbolcu 5 metreden topu ağlara gönderemez. Teknik direktör de takımın aynasıdır. Fenerbahçe önündeki iki maçı alır ve doğru kadro seçimi yapılırsa yukarıya tırmanabilir. Fenerbahçe'de yerli oyuncular da çok önemli. Eğer doğru adımlar atılırsa bu kaotik ortamdan kurtulabilirler.

"Fenerbahçe, daha tok bir orta saha ile sahaya çıkmalı"

Josef de Souza - Mehmet Topal ikilisi eleştiriliyordu. Defansif anlamda iyi çıktığınızda size gol fırsatı gelebilir. Ancak; bütün olarak oynamadığınızda büyük sıkıntılar yaşarsınız. Ankaragücü maçında harakiri yapıldı. Fenerbahçe daha tok bir orta saha ile çıktığı takdirde daha etkili olacaktır. Ofansif anlamda da pozisyon üretecektir. Galatasaray da baskılı oynayacak. Üçüncü bölgede oynamak isteyecek ve balansı ayarlamak isteyecek. Böyle maçlarda az adamla yakalanmayacaksınız. Çok enteresan bir derbi olacak.

"Her yeniliğin bir sıkıntısı olur, VAR güzel bir sistem"

VAR sistemini derbi maç sonrası konuşabiliriz. Almanya’da da bu sistem uygulandı ve sıkıntılar oldu. Her yeniliğin bir sıkıntısı olur. Hakkaniyet açısından doğru bir sistem olduğunu düşünüyorum. VAR bize yardımcı oluyor, önümüze geçmiyor. Kararı veren hakemdir. VAR sadece yardımcı olur. Bazı pozisyonlar görülmediğinde VAR ortaya çıkıyor. Bence bu sistem çok önemli. Güzel ve keyifli bir derbi olmasını temenni ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler