İrfan Buz'dan Milli Takım, Fenerbahçe ve VAR sözleri!

12.10.2018 - 14:47 | Son Güncellenme: 12.10.2018 - 17:47

İrfan Buz'dan Milli Takım, Fenerbahçe ve VAR sözleri!

Deneyimli teknik direktör İrfan Buz, spor gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Rusya maçını değerlendiren Buz, VAR sistemi ve kendi kariyer planlaması hakkında da konuştu. 

Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan İrfan Buz'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Futbolcuları sadece fiziksel açıdan geliştirmek yanlıştır"

Futbolda öncelikle iyi rol modellere ihtiyacımız var. U21 maçında bile böyle olaylar meydana geliyorsak sorun var demektir. Futbolcuları sadece fiziksel açıdan geliştirmemek gerek. Zihinsel anlamda da hazırlamak gerek. Gençler her zaman bizleri örnek alır. Rol modeller örnek olmalı ki böyle şeyler ortaya çıkmasın. Gençlerin bunları yapması, ortamın böyle bir hale gelmesi ayıptır. Fakat; bizlerin de öz eleştiri yapması gerekiyor diye düşünüyorum.

"Rusya maçında galibiyet bekliyorum"

Avrupa liglerinde kariyerine devam eden oyuncuların kendi takımında süre alamaması elbette iyi değil. Hazırlık maçları bu açıdan önemli. Oyuncuların o pratiği almaları gerekiyor. Rusya maçında ne bekliyorum? Ben galibiyet bekliyorum. Hepimizin de ihtiyacı var. Rusya ile kıyasladığımızda galibiyet bekliyorum. Defans da oturmaya başlıyor. Çok iyi gençlere sahibiz. Rusya maçında galip gelmek durumundayız ve inşallah da alacağız.

"Ben milli takımdan umutluyum"

Ben A Milli Takımı beğendim. Potansiyelli ve genç bir takıma sahibiz. Avrupa’da oynayan oyuncularımız var. Bu bizim açımızdan çok önemli. Ulusal platform gelişim açısından önemli. Bosna Hersek maçında üstün oynadık ve galibiyeti hak ettik. Bu önemli bir prova. Fakat; sonunu da getirmek gerek. Sonuca ulaşabilmeliyiz. Takıma özgüven gelmiş ve takım oturuyor. Böyle bir jenerasyon yakalamışsak, kendimize has bir sistem oluşturmamız gerekiyor. O da zaman alacak. Ben milli takımdan umutluyum.

"Fenerbahçe'nin toparlanacağını düşünüyorum"

Spor Toto Süper Lig’de 8 haftalık periyotta en çok dikkatimi çeken şey; Fenerbahçe’nin kötü performansı. Sayın Ali Koç göreve geldi. Sayın Koç’un gelmesiyle ümitler yükseldi. Ancak; şu ana kadarki görüntü sürprizdi. Fenerbahçe’nin toparlanacağını ve bu kaosu geride bırakacağını düşünüyorum. Ali Koç net tavırlar ortaya koydu. Ben Fenerbahçe’nin toparlanacağını düşünüyorum.

"Zamanla, VAR sisteminden vazgeçemeyeceğiz"

VAR sisteminin sancılı başlangıcı oldu. Her değişimde bu olur. Teknoloji size yardımcı oluyor ama siz bu konuda karar veriyorsunuz. Biz futbolcuları çalıştırıyoruz, veriler alıyoruz. Ama biz karar veriyoruz oynatıp oynatmayacağımıza. Burada da VAR sistemi hakemlere yardımcı oluyor. Kararı onlar veriyor. VAR sisteminin gelmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Zamanla VAR sisteminden vazgeçemeyeceğiz. Ben o şekilde değerlendiriyorum.

"Doğru bir seçim yapmak istiyorum"

Görüştüğüm takımlar var. Elbette çalışmak istiyorum. Görüştüğüm kulüpler oldu, bizim onlarla ilgili fikirlerimiz farklıydı. Ben doğru bir seçim yapmayı hedefledim. İyi de dinlendim. Avrupa’da maçlar izliyorum. Oyuncu portföyümüzü de her zaman geliştiriyoruz. Ben göreve hazırım. İnşallah karşılıklı iyi bir anlaşma olur.

Senin için hazırladığımız haberler