İrfan Buz'dan özel açıklamalar! 'Nasıl bir algı...'

17.04.2017 - 12:34 | Son Güncellenme: 17.04.2017 - 12:34

AJANSSPOR ÖZEL- TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan İrfan Buz, ilk olarak Ümraniyespor maçındaki  Azubike'ni n sarı kart pozisyonunu değerlendirdi.

'Azubike'nin pozisyonunda faul bile yoktu'

Sarı kartın yanlış karar olduğunu belirten Buz, "Pozisyonda faul bile yoktu. Futbolcumun cezalı duruma düşmesine tepki gösterdim. İyi mi yapdın diyeyim. Faul bile olmayan pozisyonda hakem sarı kart verdi. Azubike Eskişehirspor maçında yok, bizim için önemli bir kayıp fakat oyuncu arkadaşlarıma güveniyorum. Ümraniyespor maçında dakika 80'de golü yedik. Saha çok kötüydü, zorlandık. Özellikle rakibi açma konusunda zorlandık. Ümraniyespor devamlı böyle kapanarak bu sonuçları elde edemez. İkinci yarı açıldılar ve 2 pozisyon buldular. Kötü bir gol yedik ve mağlup olduk" ifadelerini kullandı.

'Eskişehirspor maçı çok önemli'

Kadrosunda her oyuncuya şans verdiğini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Bizim futbolcularımız değerli oldukları için herkes oynadı ve forma şansı verdim.  Futbolcularımız her şeyin bilincinde. Eskişehirspor müsabakası çok önemli. Taraftarımızla 56 gün sonra buluşacağız. Şehirde bir havaya girdi. Önümüze maç maç bakıyoruz. Puan farkı 8 artırmak istiyoruz. Çok önemli bir maça çıkıyoruz. İstanbul'da güzel hava oluştu. Eskişehir'de inanılmaz bir atmosferde oynadık. Hiçbir taşkınlık olmadan, müsabaka sportmenlik çerçevesinde Malatyaspor'a yakışır bir biçimde olsun" dedi.

'Nasıl bir algı anlamış değilim... En güzel hesabı Rabbim yapar'

Kamuoyunda Yeni Malatyaspor'un son 7 haftada oynayacağı maçların zor olduğuyla oluşan algılara ise tecrübeli teknik adam, "Bizim maçlarımız zor, diğerleri zor değil mi? Kamuoyu sezon başından beri üstüne basa basa ligi çıkmış olarak gördükleri Sivasspor, Eskişehirspor ve Göztepe'yi favori olarak görüyor. Bizi hala favori olarak görmüyorlar. 7 haftada 1 mağlup olunca bunlar tartışılıyor. Algı oluşturuluyor.

Fikstür olayına gelelim, Sivasspor bizi takip ediyor. Bizimki zor, Sivasspor'un maçları kolay. Nasıl bir algı anlamış değilim. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Biz bunlara bakmıyoruz, onlar konuşsun hesaplarını yapsınlar, en güzel hesabı Rabbim yapar. Puanlara bakmıyorum, maçlarımıza bakıyorum. Herkes diyor 9'da 9, 7'de 7...  Bu tarz hesaplara girmiyoruz" diye konuştu.

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.



Senin için hazırladığımız haberler