İrfan Can Kahveci'den transfer açıklaması!

25.07.2020 - 20:54 | Son Güncellenme: 25.07.2020 - 21:16

İrfan Can Kahveci'den transfer açıklaması!

Şampiyon Medipol Başakşehir'in futbolcuları Mert Günok, İrfan Can Kahveci ve Mahmut Tekdemir, şampiyonluğun hikayesini Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'ya anlattı.

"Maçların tek maç üzerinden oynanması bizim için avantaj"

NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Mahmut Tekdemir, "Ben sadece burada oynadım. Profesyonel olarak sadece Başakşehir forması giydim. Ben normalde sağ ayaklıydım ancak amatör kulüplerde sol bek oynadım. Bana sürekli hangi ayaklı olduğumu soruyorlar. 6 sene önce kurlumuş bir takım Avrupa'da son 16'ya kaldı. Bu büyük bir başarı. Kopenhag maçından sonra büyük ihtimalle Manchester United'la oynayacağız. Maçların tek maç üzerinden oynanması bizim için avantaj. Her şey olabilir. Biz elimizden geleni yapacağız. Yurt dışına ben de gitmek isterim ancak beni başkan yollamaz. Dünyanın en önemli oyuncuları bizimle oynuyor. Yabancı futbolculara çok saygı duyuyoruz. 15-16 senedir aynı kulüpteyim. Maç bittikten sonra arabaya bindim ve eve giderken duygulandım. Kulübe ilk girdiğim an aklıma geldi. Ayakkabımın önü yırtıktı ve onu içine sokardım. Kimse benimle alay etmesin diye" şeklinde konuştu.

"Yabancı sınırı olmamalı"

Başakşehir'in şampiyonluğunda önemli payı olan tecrübeli file bekçisi Mert Günok, "İlk defa 2015 yılında A Milli Takım forması giydim. Bazen çok sinirli olabiliyorum. Başarılı olmaya aç bir takımız. Geçen senelerde kaybettiğimiz şampiyonlukları kazanmak için sinirlenebiliyorum. Genelde sakin biriyim aslında. Sahanın içind de sakin kalmaya çalışıyorum. Saha içinde kendi arkadaşınla tartışmak güzel olmuyor ancak içeride gerilebiliyoruz. Bu sene yediğimiz 31 golün 7'sini 2 maçta yedik. Yurt dışından bir teklif gelirse ben de gitmek isterim. Yabancı sayısının serbset olmasından yanayım. Şampiyonluğu öğrenen ilk isim benim. Kameramanın telefonundan Trabzonspor maçını izliyorlardı. Şampiyonluk coşkusunu tribünden gördüm. Orada çok duygusal bir an yaşadım. Kalede tek başımaydım ve gözlerim doldu. Kendi kendine sevinmek çok garip oldu" ifadelerini kullandı.

"İspanya'nın bana daha uygun olduğunu düşünüyorum"

Başakşehir'den ayrılması beklenen İrfan Can Kahveci, "3 senedir sonlarda şampiyonluğu veriyorduk ancak bu sene çok istedik. Okan Buruk'un şampiyonlukta payı büyük. Göksel Gümüşdağ'dan sezon başında bir söz almıştım. Sezon başında, "Şampiyon olup, Avrupa'ya gideceğim" demiştim. Benim hedefim Avrupa'da oynamak. İspanya'yı kendime daha uygun görüyorum. İspanya'da oynadıktan sonra daha üst düzey yerlere gitmek istiyorum. Orta sahada sol iç oynadığım zaman daha rahat ediyorum. Mahmut Tekdemir'le oynamaktan keyif alıyorum. Çok kolay çalım yiyebilen oyuncular var ve İspanya'nın bana daha uygun olduğunu düşünüyorum. Gençlerbirliği maçı bizim için dönüm noktasıydı. Kazanmaya orada başladık ve sonunu getirdik" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler