İrfan Can Kahveci'nin cezası açıklandı! Derbide...

02.12.2021 - 22:00 | Son Güncellenme: 03.12.2021 - 00:08

Göztepe karşılaşmasının devre arasında Atakan Çankaya’ya ‘saldırı’ suçlamasıyla PFDK’ya sevk edilen Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci 2 maç ceza aldı. Hangi maçları kaçırdı ve Beşiktaş maçında oynayacak mı?

İrfan Can Kahveci'nin cezası açıklandı! Derbide...

AJANSSPOR-HABER

PFDK’dan Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci’ye 2 maç ceza çıktı. Kurul, Göztepe maçının devre arası soyunma odasına giden koridorda rakibi Atakan Çankaya’ya saldırıda bulunduğu iddia edilen İrfan Can’ın dosyasını değerlendirdi. 

Atakan Çankaya'ya ceza çıkmadı

Yapılan açıklamaya göre Fenerbahçeli futbolcuya iki resmi müsabakadan men ve 26 bin TL para cezası gelirken, Göztepeli Atakan Çankaya için cezaya gerek görülmedi. 

 

İrfan Can Kahveci, Beşiktaş derbisinde sahada 

Bu kararla İrfan Can Kahveci'nin eylemi "rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareket" olarak değerlendirilmiş oldu. Eğer "saldırı" maddesi işletilse yıldız oyuncu 5 ila 10 maç arası bir ceza alacaktı. Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK karşılaşmalarında oynayamayacak olan İrfan Can Kahveci, Beşiktaş derbisinde takımdaki yerini alabilecek.  

Ahmet Nur Çebi'ye 21 gün hak mahrumiyeti

PFDK, bunun dışında Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin TL para cezasına çarptırdı. Giresun maçında kırmızı kart gören Necip Uysal ise rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 maçtan men cezası aldı.

Hakan Kutlu ve Sumudica'ya 1'er maç 

TFF'nin açklamasında, Kasımpaşa Teknik Direktörü Hakan Kutlu ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya birer maç men ve 13'er bin lira para cezası uygulandığı ifade edildi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor'un teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz'a ise 4 maç men cezası verildi.

Senin için hazırladığımız haberler