İrfan Can'ın kafası mı karıştı? Okan Buruk...

23.01.2021 - 21:36 | Son Güncellenme: 23.01.2021 - 21:49

Son dakika spor haberleri... Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 21. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçının ardından konuştu. Buruk, adı Galatasaray ile anılan İrfan Can Kahveci için de transfer açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

İrfan Can'ın kafası mı karıştı? Okan Buruk...

Süper Lig'in 21. hafta maçında Medipol Başakşehir, sahasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından turuncu - lacivertli takımda teknik direktör Okan Buruk, karşılaşmanın hakemine tepki gösterdi. 

'Kazanmayı hak etmedik'

Oyunun çok durduğunu ve hakemin buna müsaade ettiğini vurgulayan Buruk, ''Top oyunda kaç dakika kaldı önce buna bakmak lazım. Türk futbolunun kanayan yarası. Bunlara müsaade edenler de hakemler. Maçı yönetmesi gerekiyor ama maalesef bunu yapamıyorlar, yapacaklarına da inanmıyorum. Her aut atışında oyun bir dakika duruyor. Burada Rizesporlu oyuncuları suçlamak istemiyorum. Hatta kendilerini kutluyorum. 1 puanı hak ettiler. Biz de kazanmayı hak etmedik. Gerçek olan da bu. Daha fazla üretmeliyiz. 3. bölgedeki etkinliğimiz çok kısıtlı. Bireysel beceriye ihtiyacımız var. Maalesef hücum anlamında bireysel yeteneklerimiz çok kısıtlı. Bireysel anlamda çıkıp bize maç kazandıran olmadı. Hücum anlamında kısıtlıyız. Bu tür maçları çözecek oyuncularımız Chadli ve Visca da yok. Olsalardı yardımı olacaktı. Rakip kendi sahasından fazla çıkmadı. İlk yarı bir şut var. Sonuçta 1 puan aldılar. Önce transfer yapmamız lazım. Özellikle hücum hattına. Savunmada da gereksiz hatalar yaptık. Kolay bir penaltı yaptık. Rakibin de gelme niyeti yokken bir penaltı yaptırdık. Daha iyi olmamız lazım. Performansımızın altındayız. Zaten geçen seneden yorgun bir takımız.  Savaşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Süper Kupa maçını kazanmak istiyoruz. Oyuncularıma da söyledim. Hepsinin yeteneklerine güveniyorum'' dedi. 

'Dönüm maçı Fenerbahçe'

Bu sezon ligin 14. haftasında oynadıkları ve 4-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçının kendileri için dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyen Buruk, o karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek'in hatalar yaptığını ve hala maç aldığını belirtti:

''Bu sene farklı bir sene. Ne tatil yaptık ne dinlendik. Takımımızın yaşı da fazla. Sakatlıklar yaşadık. Şampiyonlar Ligi'nin de temposu yüksekti. Dönüm maçlarımız da oldu. Bunlardan biri Fenerbahçe maçı. Hakemin yaptığı hatalar vardı ve o hakemin tekrar maç aldığını gördük Bu hatalar yapılıyor, bariz hatalar yapılıyor. O hakemler tekrar süre almaya başladı. Yapılan bariz hakem hataları hep var. Kırılma maçları var bizim için. Ya oyuncular hata yapıyor ya da hakemler. Yolumuza devam etmek istiyoruz'' şeklinde konuştu. (Fenerbahçe - Başakşehir maçına kırmızı kartlar damga vurdu)

"İrfan’ın kafası karıştı diyemem"

irfan Can’ın Galatasaray’a transferindeki son duruma ilişkin de Okan Buruk, şunları söyledi:

“İrfan çok kaliteli, karakterli, iyi bir profesyonel. Bütün maçlarda en iyi şekilde oynamaya çalışıyor. Burası onun evi, onun kulübü. Başkana da çok büyük saygısı var. Elinde gelenin en fazlasını yapıyor. Tabii teklifler var. Kulüp son kararları verecektir. İstediği rakam olursa kulüp teklifleri değerlendirecektir. İrfan bütün maçları yüzde 100 ile oynuyor. İrfan’ın kafası karıştı diyemem. Çarşamba günü Süper Kupa finalinde de elinden gelenin en fazlasını yapacak. Ama şu an ortada net bir şey yok. Bununla ilgi en doğru kaynak başkanımız ve Galatasaray başkanı, ikisinin görüşmeleri. Şu an ortada olan çok yüzde söyleyemeyiz. Ama şu anda İrfan Başakşehir’in oyuncusu. Başakşehir’in düşündüğü bir rakam var.”

İrfan Can Kahveci transferinde son durum ne?

Senin için hazırladığımız haberler