Irkçı ve kadın düşmanı başkan rekor satışla oyun dışı!

23.12.2022 - 09:23 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 09:30

Irkçılık ve kadın düşmanı yaptığı gerekçesiyle NBA'in ceza verdiği Robert Sarver, 4 milyar dolara Phoenix Suns ve Phoenix Mercury’nin satışı için Mat Ishbia ile anlaşma sağladı.

Irkçı ve kadın düşmanı başkan rekor satışla oyun dışı!

AJANSSPOR HABER

NBA'de kadın düşmanlığı ve ırkçılık nedeniyle ceza alan Phoenix Suns  ve Phoenix Mercury’nin sahibi Robert Sarver, basketbol sahasından uzaklaşıyor. Sarver, iki kulübün satışı için Mat Ishbia ile 4 milyar dolara anlaştı. Anlaşma, NBA yönetiminin onayıyla kesinleşecek.

Robert Sarver'a soruşturma

Robert Sarver 2004 yılında Suns'ı o zamanın rekor fiyatı 401 milyon dolara satın aldı. Kasım 2021'de ESPN'de yayınlanan bir makale sonrası NBA yönetimi Robert Sarver'a ırkçılık ve kadın düşmanlığından soruşturma açtı. Toplam 320 kişiyle görüşüldü ve 80 bin belge ile video incelendi.

NBA: O bir zorba!

NBA, eylül 2022'de soruşturma sonucu Sarver'ın ortak iş yeri standartlarını açıkça ihlal eden davranışlarda bulunduğunu açıkladı.  Ayrıca şu tespitler yapıldı: "Irkçı dil kullandı. Kadın çalışanlara eşit davranmadı. Cinsiyetle ilgili uygun olmayan sözler söyledi ve uygun olmayan davranışlarda bulundu.  Çalışanlarına zorbalık yaptı."

İlgini Çekebilir
NBA'in eski yıldızı tutuklandı!
Habere Git

NBA ceza verdi, kulübü satışa çıkardı

Robert Sarver, ayrımcılık suçlamasıyla açılan soruşturmada 10 milyon dolar para ve 1 yıl görevden uzaklaştırma cezasına çarptırıldı. Suns'ın sponsorlarından PayPal, Sarver organizasyonda kaldığı sürece sözleşmelerini yenilemeyeceklerini açıkladı. 18 yıl kulübün sahibi olan Sarver, "Geçmişte söylediğim sözlerin ağırlığı, bugüne kadar yaptıklarım veya yapacaklarımdan her zaman daha fazla olacak" diyerek kulübü satışa çıkardı. 

4 milyar dolarlık anlaşma

Mortgage kredi kuruluşu United Wholesale'in sahibi,yönetim kurulu başkanı ve CEO'su olan Mat Ishbia, Phoenix Suns ve Phoenix Mercury'nin çoğunluk hissesini  Robert Sarver'dan almak için 4 milyar dolar karşılığında anlaşma sağladı.

NBA tarihindeki en büyük satın alma

Satış 4 milyar dolarla tamamlanırsa, NBA tarihindeki en büyük satın alma işlemi olacak. Joe Tsai 2019'da Brooklyn Nets ve Barclays Center'ı 3,3 milyar dolara, Tilman Fertitta ise 2017'de Houston Rockets'ı 2,2 milyar dolara satın almıştı.

İlgini Çekebilir
NBA'den, topu tribünlere fırlatan Trae Young'a ceza!
Habere Git

Ishiba'nın 5.1 milyar dolar serveti var

Ishbia, koç Tom Izzo yönetimindeki  Michigan State Spartans'ta basketbol oynamış ve 2000 yılında NCAA şampiyonluğunu kazanan takımında yer almıştı. Forbes kısa süre önce Ishbia'nın net servetini 5.1 milyar dolar olarak açıkladı. 

"Basketbol hayatımın merkezinde"

Ishbia, "Phoenix Suns ve Mercury'nin bir sonraki başkanı olacağım için son derece heyecanlıyım. Her iki takımın da inanılmaz dinamik bir taraftar kitlesi var.  Liseden beri basketbol hayatımın merkezinde yer alıyor" dedi. 

Magic Johnson: O bir kazanan

Bir başka Michigan State mezunu olan NBA efsanesi Magic Johnson da "Spartalı dostum Mat Ishbia ile harika bir telefon görüşmesi yaptım ve kendisini Phoenix Suns'ı satın aldığı için tebrik ettim. Sadece Suns organizasyonu için değil, tüm lig için harika şeyler yapacak. Diğer 29 NBA takımının hepsi dikkat etse iyi olur çünkü Mat bir kazanan!" açıklaması yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler