Irkçılığın son kurbanı Borussia Dortmund’dan Jude Bellingham

21.03.2021 - 14:37 | Son Güncellenme: 21.03.2021 - 14:43

Bundesliga haberleri… Borussia Dortmund'un 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Jude Bellingham, Köln maçından sonra aldığı ırkçı mesajları "Sosyal medyada herhangi bir gün daha..." ifadesini kullanarak takipçileriyle paylaştı. İşte detaylar…

Irkçılığın son kurbanı Borussia Dortmund’dan Jude Bellingham

AJANSSPOR-HABER

Almanya Futbol Ligi Bundesliga’da ırkçılık vakası. Avrupa’da her geçen gün artan çirkinliğin son kurbanıj Borussia Dortmund takımından genç bir futbolcu oldu. 

İngiliz oyuncu Jude Bellingham, takımının 2-2 berabere kaldığıj Köln maçının ardından sosyal medyada ırkçılığa maruz kaldığını duyurdu. Kendisine atılan ırkçı içerikli mesajları fotoğraflayarak paylaşan 17 yaşındaki futbolcu altına, "Sosyal medyada herhangi bir gün daha..." yazarak tepkisini gösterdi.

İngiliz Federasyonu da destek verdi

Bu gelişmenin ardından genç futbolcunun formasını giydiği Borussia Dortmund’un yanı sıra Köln ve eski takımı Birmingham City ile İngiltere Futbol Federasyonu da Bellingham’a destek mesajları paylaştı.

Irkçılığa uğrayanların sayısı artıyor

İngiltere’de çok sayıda futbolcu son haftalarda benzer hakaretlere uğradı. Derby County'de forma giyen Türk milli oyuncu Kazım Kazım, Manchester Unitedlı Marcus Rashford, Chelseali Reece James ve Crystal Palacelı Wilfried Zaha da sosyal medyada ırkçı içerikli mesajlara maruz kalmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler