"İşgalcileri makamdan atmayı biliriz"

29.09.2020 - 11:45 | Son Güncellenme: 29.09.2020 - 11:50

Galatasaray'dan ihracı gündeme gelen Fatih Altaylı bu konu hakkında flaş ifadeler kullandı. Altaylı, "İşgalcileri makamdan atmayı biliriz" açıklaması yaptı. İşte Altaylı'nın sözleri...

"İşgalcileri makamdan atmayı biliriz"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray’da yönetim tarafından üyelikten ihracı istenen Fatih Altaylı, başkan Mustafa Cengiz ve kurmaylarını ağır şekilde eleştirdi. Galatasaray’da bir süre önce disiplini kuruluna sevk edilen ve kulüp üyeliğinden ihracı istenen Fatih Altaylı, geçtiğimiz haftada tedbir sebebiyle divan toplantısında da söz alamamıştı. Daha önce Galatasaray’da yöneticilik görevinde de bulunan ve camianının eski isimlerinden Altaylı, şahsı hakkındaki ihraç konusunu dün çıktığı televizyon programında değerlendirdi.

Fatih Altaylı: "Başkan yasal olarak düşmüştür, hakkımdaki karar geçersizdir"

Altaylı önce ihraç kararı hakkında konuşurken, “Benim hakkımda verilen karar geçersizdir. Çünkü karar alma sayısına sahip olmadan yönetim kurulu böyle bir karar almıştır. Karar sayısı olsa bile ibra edilmemiş, görev başında olmayan bir başkan söz konusu ve o başkan düştüğü anda başkana bağlı tüm kurulların tamamı düşer. Başkan yasal olarak düşmüştür. Çünkü yürütmeyi durdurma kararı alanların arasında başkan yoktur. Yönetim kurulu üyelerinin bazılarının durumu tartışmalı olabilir ama başkan düştüğü için kurulları otomatik olarak düşmüştür ve düşmüş başkan ve yönetim kurulu benimle ilgili bir karar alamaz. Bütün bunları bir tarafa koyarsak benim hakkımda geçerli kararı olacak olan yani ihraç edilip edilmeyeceğime karar verecek olan Galatasaray’ın genel kuruludur. Galatasaray Genel Kurulu beni ihraç edebilir, ihraç etmeyebilir. O genel kurulun vereceği bir karardır” ifadelerini kullandı.

“İbra edilmeleri mümkün değil”

Galatasaray 2020 Genel Kurulu’nun hâlâ gerçekleşmediğini hatırlatan Altaylı, “Galatasaray Yönetim Kurulu ve Galatasaray Başkanı, Galatasaray’ı ısrarla genel kurula götürmüyorlar. Normalde geçtiğimiz martta yapılması gereken bir mali genel kurul vardı. Bı genel kurulu korona bahanesiyle yapmadılar. Korona yasaklarının kalktığı süreç içerisinde pek çok kulüp, pek çok dernek bu nevi genel kurullarını, toplantılarını, partiler kurultaylarını yapabildiler. Bir tek Galatasaray genel kurulunu yapmıyor, bilerek yapmıyor. Çünkü biliyorlar ki yapmış oldukları işlerden dolayı ibra edilmeleri mümkün değil. Ben bu yüzden bir dava açıyorum Galatasaray yönetim kurulu hakkında, Galatasaray’ı genel kurula götürmediği için. Ve gerekirse imza toplanmasını talep edeceğim. Galatasaray bir an önce yapmamış olduğu mali genel kurulu yapmalıdır. Bunun hukuki sonuçları olacaktır. Bugün Galatasaray olmayan bir bütçeyle yönetiliyor. Yapmış oldukları her harcama suç kapsamına girer” diye konuştu. 

"Seçime götürmeyebilir"

Mustafa Cengiz yönetiminin Galatasaray’daki olağan seçimi yapmayabileceğini de iddia eden Fatih Altaylı, “Galatasaray başkanlığını ele geçirmiş ve üzerine oturmuş, üzerine çökmüş bir dikat rejimi kurmuş olan Mustafa Cengiz adlı zatı muhterem Galatasaray’ı seçime de götürmeyebilir. Artık Galatasaray’da bu konuşuluyor. Pandemi bahanesiyle, hastalık bahanesiyle, önümüzdeki mayıs ayında yapılması gereken seçimden bile kaçınabilir. Ama o seçimi birisi yaptırır, kimse yaptırmazsa Allah yaptırır” ifadelerini kullandı.

“Bu oyunu sürdüremez"

Fatih Altaylı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yanında bir tane geçmişte bürokrasiden gelen gelen bir adamcağız var, (Spiker Yusuf Günay diyor) ben isimlerini kullanmayı sevmiyorum bazı zatlarların, çünkü ağzımı lekeler. Bu kişinin Nişantaşı restoranlarında, barlarında başkan hakkında ağzına geleni kimlere söylediğini bugün söylersem ayıp olur. Oralarda her şeyi söyleyip sonra çete gibi davranmaları ayrı bir şey ama bu adamların hukuk koridorlarında bir takım güçler kullanarak etik dışı kararlar aldırmaya çalışmaları ve hukuk labirentlerinde Galatasaray’ı, Galatasaray üyelerini dolaştırmaları kabul edilemez. Onların bir gücü varsa Türkiye’de bizim de bir gücümüz vardır. Bizim de vatandaşlıktan kaynaklanan, hukuğu bilmekten kaynaklanan bir gücümüz vardır. Biz derken Galatasaray’ı kastediyorum. Biz de en az onlar kadar dava açmayı bu davadan sonuç almayı ve bu işgalcileri o makamlardan atmayı biliriz. Ben o adını anmadığım kişiye şunu söyleyeyim; Galatasaray’daki bu oyununu fazla sürdüremezsin. Galatasaray Spor Kulübü tüm asalaklardan kurtulduğu gibi bu asalaklardan da kurtulacaktır. Bunlar Galatasaray Spor Kulübü’nün üyesi olarak bile kalamazlar.”

Senin için hazırladığımız haberler