Beşiktaş - Alanyaspor: 4-1 (Maç Sonucu - Özet)

09.04.2022 - 21:34 | Son Güncellenme: 09.04.2022 - 22:59

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş evinde Alanyaspor ile karşılaştı. Karşılaşma Beşiktaş 4-1 Alanyaspor skoru ile sona erdi. beIN maç özeti ve tüm detaylar haberimizde...

Beşiktaş - Alanyaspor: 4-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 32. haftasında Beşiktaş, kendi sahasında Alanyaspor'u konuk etti. Yeni teknik direktörü Valerien Ismael ile taraftarı önünde ilk maçına çıkan Siyah-Beyazlılar, rakibini 4-1'lik skorla mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. İşte maça dair tüm detaylar...

Beşiktaş adına sezonun en erken golü geldi


Taraftarı önünde Valerien Ismael ile ilk maçına çıkan Beşiktaş, karşılaşmaya çok hızlı başladı. Maçın henüz 2. dakikasında tartışılan forvet Michy Batshuayi, topu ağlara göndererek Siyah-Beyazlılar'ı öne geçirmeyi başardı. Michy Batshuayi, Beşiktaş'ın bu sezon Süper Lig'deki en erken golünü Alanyaspor filelerine gönderdi.

 

Efecan beraberliği yakaladı

23. dakikada Tayfur Bingöl’ün ceza sahası içine sağ taraftan girip son çizgiden verdiği pasta kale önünde Efecan Karaca gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Efecan attığı bu golle sezon başında bu yana gol sayısını 4'e çıkarmayı başardı.

 

İlgini Çekebilir
Batshuayi'den Rıdvan Dilmen'e selam!
Habere Git

Josef, hemen cevap verdi

25. dakikada Rıdvan Yılmaz’ın sol taraftan kullandığı taş atışında, ceza sahası içinde Vida indirdiği topu Alanyaspor defansı uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında ceza sahası dışından Valentin Rosier’in vuruşunda ise ceza sahası içi sol tarafında topu alan Josef de Souza’nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

 

Batshuayi ilk yarı durdurulamadı

36. dakikada Alanyaspor defansının uzaklaştırdığı topu orta sahada alan Montero’nun ceza sahası içine sol taraftan girip çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Marafona’da kaldı. Ataklarına devam eden Beşiktaş, Valentin Rosier’in ceza sahası dışı sağından ortasında arka direkte topu alan Michy Batshuayi’nin sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti.   Bu sezon Süper Lig'de Michy Batshuayi'den daha fazla maçta 2+ gol atan bir oyuncu bulunmuyor (4; Joel Pohjanpalo ile eşit) Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 27 maçta siyah-beyazlı formayı giyen Michy Batshuayi 13 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.

Welinton, Giresun deplasmanında yok

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Alanyaspor’u konuk eden Beşiktaş’ta Brezilyalı savunmacı Welinton, ikinci yarının hemen başında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bu sezonki 8. sarı kartını gören ve ilk olarak 16. haftadaki Kayserispor karşılaşmasında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Welinton, önümüzdeki hafta Giresunspor deplasmanında da takımını yalnız bırakacak. 25. haftada Adana Demirspor deplasmanında, 26. haftada Altay karşılaşmasında ve 27. haftada Sivasspor deplasmanında üst üste gördüğü sarı kartlarla sınırda olan Welinton, Alanyaspor karşısında gördüğü sarı kartla, bu sezon ikinci kez sarı kart cezalısı durumuna düştü.

İlgini Çekebilir
Her golden sonra mini toplantı
Habere Git

Gol attıkça toplantı yapıldı

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, henüz 2. dakikada Rachid Ghezzal'ın asisti, Michy Batshuayi'nin golü ile rakibi karşısında 1-0 öne geçmeyi başardı. Maçın 23. dakikasında Efecan Karaca ile Alanyaspor cevap verirken, Valerien Ismael, savunma oyuncularını yanına çağırarak, goldeki hataları söyledi. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerien Ismael, Batshuayi'nin golünden sonra takımı tekrar kulübeye çağırarak, bazı taktikler verdi. Valerien'in bu sık toplantıları ve oyuncuları ile sürekli iletişim içinde olması dikkat çekti.
 

Valerien Ismael sarı kart gördü

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerien Ismael, taraftarı önünde çıktığı ilk karşılaşmada Alanyaspor'a karşı skor üstünlüğünü eline almayı başardı. 66. dakikada Welinton'un sakatlandığı pozisyonda hakeme itirazlarda bulunan Ismael, sarı kart görerek Beşiktaş, kariyerinde ilk kartı görmüş oldu.

Güven, SIUU dedi

Beşiktaş'ta Batshuayi'nin yerine oyuna giren Güven Yalçın, 78. dakikada Siyah-Beyazlıları 4-1 öne geçiren golü attı. Rıdvan'ın araya attığı topla buluşan Güven, topu ağlara göndererek SIUU sevinci yaşadı. Güven, Siyah-Beyazlı, formayla attığı gol sayısını ise 6'a çıkardı. Golün asistini yapan Rıdvan Yılmaz, asist sayısını 4'e çıkarırdı. Rıdvan'ın ligde attığı gol sayısı ise 3.

Beşiktaş - Alanyaspor maç özeti


2. dakikada Rachid Ghezzal’ın pasında defansın arkasına sarkan Michy Batshuayi’nin ceza sahası içine girip sağ çaprazdan uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti 1-0

23. dakikada Tayfur Bingöl’ün ceza sahası içine sağ taraftan girip son çizgiden verdiği pasta kale önünde Efecan Karaca gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1

 

25. dakikada Rıdvan Yılmaz’ın sol taraftan kullandığı taş atışında, ceza sahası içinde Vida indirdiği topu Alanyaspor defansı uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında ceza sahası dışından Valentin Rosier’in vuruşunda ise ceza sahası içi sol tarafında topu alan Josef de Souza’nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1

36. dakikada Alanyaspor defansının uzaklaştırdığı topu orta sahada alan Montero’nun ceza sahası içine sol taraftan girip çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Marafona’da kaldı.

43. dakikada Valentin Rosier’in ceza sahası dışı sağından ortasında arka direkte topu alan Michy Batshuayi’nin sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-1

58. dakikada Novais’in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye giden meşin yuvarlak kaleci Ersin Destanoğlu’nda kaldı.

64. dakikada Rachid Ghezzal’ın penaltı noktası üzerinden vuruşunda kaleci Marafona topu çeldi. Pozisyonun devamında Valentin Rosier’in sol direğin yanından vuruşunda meşin yuvarlak kale çizgisine paralel olarak gitti.

78. dakikada sol kanattan Rıdvan Yılmaz’ın ara pasında defansın arkasına sarkan Güven Yalçın’ın ceza sahası içi sol tarafından uzak köşeye vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 4-1

''Bazıları renk demese bile...''

Beşiktaş'ın eski golcüsü Demba Ba, karşılaşma devam ederken sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Demba Ba, "Yer yüzünün en iyi renkleri siyah ve beyazdır, bazıları onlar için 'renk' demese bile '' ifadelerini kullandı.

Kolay olmadı

Beşiktaş'a karşı Alanyaspor'un tek golünü atan Efecan Karaca, karşılaşmadan hemen sonra açıklamalarda bulundu. Karaca, ''Maça başlar başlamaz, gol yedik. 1-0 mağlup başladık. Gol yedikten sonra toparlamaya çalıştık ve 1-1 yaptık. Tam toparlıyoruz derken yine gol yedik. Beşiktaş'ı tebrik ederiz. Bu maçı hemen unutup Antalyaspor maçına odaklanacağız. Bugün iyi performans gösterdim ama takımım kazanmadı. Benim performansımın önemi kalmadı. Beşiktaş, yeni hocasıyla baskılı oynuyor. Bize karşı iyi pres yaptılar. İstediğimiz hiçbir oyunu yapamadık. Beşiktaş'a karşı, 40 bin taraftara karşı oynuyorsunuz. Yeni hoca ve yeni hava var. Kolay olmadı.'' ifadelerini kullandı.

''Bunu hayal ederek geliyoruz''

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Rıdvan Yılmaz, karşılaşmadan hemen sonra açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ''Bugün Beşiktaş taraftarına teşekkür ederim. İnanılamz atmosfer vardı. Genç oyuncular olarak taraftarın ismimizi haykırmasını hayal ederek geliyoruz. Onlara layık olmak için elimden geleni yapacağım. Yeni bir hocamız geldi. Çok çalışıyoruz. İnşallah böyle devam edeceğiz. Hocamızın ikili ilişkisi çok iyi. Bizi motive ediyor. Bizimle çok yakın ve çok samimi. Hocamızın bana teselli vermesi beni çok mutlu etti.  Ersin'i çok beğeniyorum. Bugün elinden gelen herşeyi yaptı. Bir tane gol yedi ama nazar boncuğu olsun.'' ifadelerini kullandı.

Ruhumuz geldi

Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, Rıdvan'ın daveti üzerine açıklama yapmaya geldi. Destanoğlu,  ''Rıdvan'a teşekkür ederim. Güzel şeyler söyledi benim hakkımda. Takım olarak iyi oynadık ve hak ettik bugün maçı. Hocamız geldikten sonra artan bir performans ve ruhumuz var. Bu da sahaya yansıdı. 2 maç oldu bunu diğer maçlarda da yansıtacağız.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler