Valerien Ismael ve Beşiktaş için biçilmiş kaftan: Romain Saiss

15.06.2022 - 22:28 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 08:42

Süper Lig ekibi Beşiktaş, Premier Lig ekibi Wolverhampton ile sözleşmesi sona eren Romain Saiss'ı transfer etti. Peki yeni transfer Romain Saiss kimdir?

Valerien Ismael ve Beşiktaş için biçilmiş kaftan: Romain Saiss

Ali BOZKURT -AJANSSPOR ANALİZ

Beşiktaş’ın teknik direktörü  Valerien Ismael, yeni sezon transferlerinde kendi sistemine uygun oyuncuları almaya başladı. Ismael, ikinci bölgede top çevirmeyen ve oyuna hızlı top sokan savunma oyuncusu profilini Wolverhampton da sözleşmesi sona eren ‘Faslı Maldini’ lakablı Romain Saiss 

Romain Saiss'ın profili

Beşiktaş’ın transfer ettiği Romain Saiss merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte tecrübeli savunma oyuncusunun analizi…
Yaş: 32
Mevki: Savunma
Uyruk: Fas
Boy: 1.88

Dikine oynuyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, direkt oyunu tercih ediyor ve savunma oyuncularının yan pas, geriye oynama ve ikinci bölgede topla oyalanmasını istemiyor.  Ismael'ın kendi sistemine uygun olan futbolcuyu Premier Lig'den buldu: Faslı Romain Saiss...


Saiss, dikine oynamayı seven bir oyuncu. Premier Lig de en fazla ileriye pas atan oyuncu konumunda yer alıyordu. Pas isabet oranının yüksek olmasıyla dikkat çekiyor.  Savunmada oyunu kurup takımı atağa çıkarmasının yanı sıra defansttan hücuma da destek veriyor.

Savunmayı ileride başlatıyor

Takımı atak yaparken savunmayı rakip alandan başlatıyor. Atağın tekrarlanmasını sağlamaya çalışıyor. Birebir pozisyonlar da fizik gücünü kullanarak rakibin ataklarını kesmeyi başarıyor.

Savunmada kafa toplarına hakim

Saiss, hava toplarında da başarılı bir isim. Takımı defanstayken ya da rakip uzun hava toplarını kullanırken hava fiziğini kullanarak karşısındaki oyuncuya üstünlük sağlıyor.

Duran toplarda büyük bir silah

İkinci bölgede savunma yaptığı kadar rakip ceza alanına da sürpriz koşular yapabiliyor. Korner, serbest atış gibi duran toplarda fiziki avantajı nedeniyle takımına büyük hücum katkısı sağlıyor.

En iyilerden

Romain Saiss bu sezon Premier Lig'de 100+ ikili mücadele ve 70+ hava topu kazanan, 25+ top kapan, 140+ uzaklaştırma ve 55+ pas arası yapan üç oyuncudan biriydi (Mohammed Salisu ve Grant Hanley ile birlikte) (Opta)

Hızı sevmiyor

Saiss'ın zayıf yönü ise gerisine atılan ve geride kaldığı pozisyonlarda ortaya çıkıyor. Yanında mutlaka hızlı bir savunma oyuncusunun bulunması gerekiyor. Arkasına atılan toplarda yavaş kalıyor ve bu takımına sorun yaşatıyor. Wolves, bu tip pozisyonlarda sıkıntılı anlar yaşadı.

Romain Saiss özellikleri

- Dikine pas verir…
- Hücuma katkı sağlar...
- Kuvvetli sol ayağı var..
- Hızlı ve net karar verir…
- Merkez stoperde daha başarılı...
- Hızlı bir oyuncu değil.  Yanındaki oyuncular seçilirken buna dikkat edilmeli...

Senin için hazırladığımız haberler