İsmail Kartal: "Kazanmak güzel ama bayağı zorlandık"

26.10.2023 - 22:15 | Son Güncellenme: 27.10.2023 - 00:33

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3. haftasında Ludogorets'i sahasında 3-1 mağlup ettiği maç sonrası teknik direktör İsmail Kartal konuştu.

İsmail Kartal: "Kazanmak güzel ama bayağı zorlandık"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3. hafta mücadelesinde Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i sahasında 3-1 mağlup etti.

Sarı-Lacivertli takımda teknik direktör İsmail Kartal, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Bu gruptan lider çıkmak istiyoruz"

Ludogorets'in çok iyi bir takım olduğunu söyleyen İsmail Kartal, Ludogorets takımının iyi bir takım olduğunu söylemiştim. Bugün kazanmak güzel ama bizi bayağı zorladılar. Bu maçta, oynatmam gereken oyuncularımı da oynattım. Sonuçta kazanmasını bildik ve 3 puan aldık. Bu gruptan lider çıkmak istiyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Dermendjiev'den Fenerbahçe'ye övgü: "Mükemmel bir takım"
Habere Git

"Miha Zajc bizim önemli oyuncularımızdan"

Karşılaşmada 2 gol atan Miha Zajc ile sözlerine devam eden Kartal, "Miha Zajc bizim önemli oyuncularımızdan. Bugün %100 değildi ama %70-80 seviyesindeydi. Ara ara oynadığı için fiziksel olarak yukarı gelmeli. Kendisiyle de konuştum, bunun farkında. İki gol attı ama daha iyi olmalı.

"Kadroyu dengeli bir şekilde kullanabilmek benim işim zaten"

Miha Zajc ve onun gibi oyuncuları takımın içinde tutabilmek için oynatmak lazım. Kadroyu dengeli bir şekilde kullanabilmek benim işim zaten" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Seri sürüyor, Fener kapıyı aralıyor
Habere Git

“Rotasyon oyuncularının maç temposunu yakalamaları gerekiyor”

İsmail Kartal, bugün ligde son olarak oynadıkları Hatayspor maçına göre sahaya çıktığı 6 farklı oyuncunun performansına ilişkin, “Bu oyuncuların performansını iyi buldum ama daha iyi olmaları gerektiğine inanıyorum. Maç temposunu yakalamaları gerekiyor. Böyle maçlarda veya ligde oyuncuları dinlendirerek dakikalarını hesaplıyoruz. Rakibe birkaç pozisyon verdik, normaldir. Rakip iyi bir takım ve boş olmadıklarını maçtan önce de belirtmiştim” diye konuştu.

“Maç içinde dalgalanmalar normaldir”

Mücadelenin 80 ile 90. dakikaları arasında rakibe verilen pozisyonlarla ilgili Kartal, “Normaldir oyun içinde dalgalanmalar olacak. Çünkü hafta içinde oynamayan oyuncular takıma girdi. Maç temposunda gerideler. Aynı oyuncularla devam edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

“Yediğimiz gol tamamen şanssızlık golüydü”

Ludogorets’e çok fazla pozisyon vermediklerinin altını çizen Kartal, “Çok pozisyon vermedik. İkinci yarı kendi hatamızdan pozisyon verdik. Yediğimiz gol de tamamen şanssızlık golü. Golden sonra rakibin direnci arttı. O gol olmasaydı 3-0, 4-0 olabilirdi. Oyuncuların bazıları yüzde yüz verim veremese de zaman içinde takıma adapte olacaklar” değerlendirmesini yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler