Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, İlk Avrupa Maçında Yenildi

18.02.2022 - 00:00 | Son Güncellenme: 18.02.2022 - 09:50

Fenerbahçe Teknik direktörü İsmail Kartal, Konferans Ligi'ndeki rakipleri Slavia Prag'ın topla çok oynamasını engelledi. Ancak bu yenilginin önüne geçemedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, İlk Avrupa Maçında Yenildi

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe Ülker Stadı'nda Çek takımı Slavia Prag'a 3-2 yenilerek, gelecek hafta yapılacak rövanş öncesi büyük avantaj kaybetti.

Maç boyunca Prag üstünlüğü

Maçın başlama düdüğünden, bitişine kadar Prag ekibi, Fenerbahçe'den daha organize bir görüntü ortaya koydu. Kapalı defans yapmak yerine, sahanın her yerinde baskı yapmayı tercih eden Slavia Prag, Fenerbahçe'nin hata yapmasını sağladı. Sarı lacivertliler maç boyu organize olmakta güçlük çekti.

İsmail Kartal "Topla yüzde 61 oynuyorlar" demişti

İsmail Kartal, maç öncesinde yaptığı basın toplantısında, Slavia Prag’ın bütün maçlarını izleyip gerekli analizi yaptıklarını söylemişti. Kartal, şöyle konuşmuştu: "Sert, çok koşan ve Çekya’nın en çok topla oynayan takımı. Topla oynama ortalamaları yüzde 61. Maçta neyle karşılaşacağımızı biliyoruz.”

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe yenildi, Türkiye geriledi! UEFA sıralamasında durum vahim...
Habere Git

Fenerbahçe topu aldı ama...

90 dakikanın sonunda topla oynama istatistiklerinde Fenerbahçe'nin üstünlüğü vardı. Sarı lacivertliler topa yüzde 52 oranında sahip oldu ve 462 pas yaptı. Konuk takımın pas sayısı ise 413'te kaldı. Fenerbahçe yüzde 79, Slavia Prag ise yüzde 76 pas isabetiyle oynadı. İsmail Kartal, rakibinden topu almayı başardı ancak bunu sonuca yansıtamadı.

Prag 12, Fenerbahçe 10 şut çekti

Pas sayılarında üstün olmasına karşın Fenerbahçe, bunu oyuna yansıtamadı. Prag, daha net pozisyonlar buldu. Sarı lacivertliler 10 şut çekerken, konuk takım ise 12 kez Sarı-lacivertlilerin kalesini yokladı. Maç sonunda da tabelada Prag'ın 3-2 üstünlüğü vardı.

Senin için hazırladığımız haberler