İsmail Kartal: "Dengede Giden Bir Maç Oldu Ama..."

17.02.2022 - 23:19 | Son Güncellenme: 18.02.2022 - 00:33

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe'nin sahasında Slavia Prag'a yenildiği maç sonrası teknik direktör İsmail Kartal konuştu.

İsmail Kartal: "Dengede Giden Bir Maç Oldu Ama..."

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe'nin sahasında Slavia Prag'a 3-2 yenildiği maç sonrası teknik direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

"Dengede giden bir maç oldu"

Kartal, "Maça her iki takım da istekli başladı. Dengede giden bir maç oldu ama basın toplantısında da söylemiştim. Bu takım çok iyi kapanan, hızlı hücuma çıkan ve mücadelesi yüksek bir takımdı. Biz de aynı şekilde karşılık verdik.

"Onlar girdiği pozisyonları değerlendirdi"

Sadece onlar girdiği pozisyonları değerlendirdi, biz değerlendiremedik. Buradaki mağlubiyeti orada telafi etmeyi düşünüyoruz. Biz pes etmedik. Tüm planlarımızı turu geçmek için yapacağız.

"Tisserand da kötü bir maç çıkarmadı"

"Kim Min-jae ile Szalai uzun süredir birlikte oynuyorlar. Ancak Tisserand da kötü bir maç çıkarmadı. Biz de üst üste maçlardan dolayı rotasyonlar yapıyoruz. Kim de arka adalesinde ağrı hissetti, biz de risk almak istemedik.

"Ferdi şu an takımın jokeri"

Ferdi şu an takımın jokeri. Ben mecburen Ferdi'yi sol bekte oynatıyorum. Elimde sağlıklı bir Novak olsa, Ferdi'yi ön tarafta kullanmak isterim. 

Ancak bazı şeyler sizin düşüncelerinizin önüne geçiyor. Sakatlıklar var, cezalılar var. Ferdi de maşallah sol bekte de iyi oynuyor" dedi. 

"Taraftarların sağduyulu olması lazım"

İsmail Kartal, 11 sene Fenerbahçe forması giydiğini hatırlatarak, "Burada bir arkadaş bana bağırıyor. Hoca diyor Ferdi'yi niye sol bek oynatıyorsun. Bunu defalarca söyledim, elimizde oyuncu yok mecburen oynatıyorum. Ferdi'yi ön tarafta oynatmak istiyorum ama şu an zor günler geçiriyoruz. Taraftarların sağduyulu olması lazım. Biz kendi evimizde gol yiyebiliriz. Başakşehir maçında da aynısı oldu. Taraftarımızın bize destek olması lazım. Bu zor günlerde birlik olursak başarılı olabiliriz. Onların bize vereceği enerjiye çok ihtiyacımız var. Taraftarımız varsa biz varız. Bu ülkenin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bugünkü durumdan ben gerçekten üzülüyorum. Oyuncularıma da hak veriyorum. 1 gol yiyoruz bir anda bazı oyuncular ıslıklanıyor, oyuna giren yuhalanıyor. Biz taraftarlarımızdan özür diliyoruz kaybettiğimiz için. Onları memnun edemedik. Onların mutlu ve memnun olması için çok çalışıyoruz. Hiç kimse bu ortamdan mutlu değil. Bunu ne kadar başarabiliriz, ben başaracağımızı düşünüyorum takım buna iyi sinyaller veriyor. Kaybettiğimiz maçlara bakarsanız çok da mağlubiyeti hak edecek bir oyun oynamadık. Elimizdeki kadroya baktığımız zaman çocuklar ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Eksik olan bir şeyimiz var. Birkaç maç üst üste kazanmamız lazım özgüven için. Gerçekten sıkıntılarımız var. Taraftarın bize destek vermesi bizimle beraber olması lazım. Zor günlerin beraber üstesinden gelebiliriz. Taraftarlarımız her zaman haklıdır. Onlara diyorum ki biraz daha sakin ve sabırlı olsunlar. Bu futbolculara, bizlere güvenmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı. 

"Bazı oyuncuları istedik, çok ciddi girişimler oldu"

Fenerbahçeli olduğunu ve şikayet edemeyeceğini dile getiren İsmail Kartal, "Başkanımız ve yöneticilerle açık açık konuştuk bazı şeyleri. Devre arası transfer yapmak kolay olmuyor. Bazı oyuncuları istedik, çok ciddi girişimler oldu. O kulüpler hem oyuncuları vermek istemedi hem de maliyetleri çok yüksek oldu. Finansal Fair-Play'den dolayı da alamadık. Bazılarını alabilirdik, ara oyuncu baktık. Almış olmak için almayalım, dedim. Fenerbahçe'ye katkı sağlayacak, takıma güven verecek oyuncuların işini hafifleten oyuncular almamız gerekiyordu. Olmadı, başaramadık, yapamadık.

"Oyuncuların moralini arttırmaya çalışıyorum"

Artık inşallah sezon sonu olacak. 3'lü sistemden 4'lü sisteme geçtik. Hiçbir zaman oyunu çirkinleştirmeden Fenerbahçe ruhunu ortaya koyabilen bir takım oluşturmak istiyorum. Oyuncularım çok iyi niyetli. Ferdi'nin attığı golü 1 haftadır çalışıyoruz. Ferdi dün antrenmanda 2 tane attım şimdi de 1 tane attım dedi. Oyuncuların moralini arttırmaya çalışıyorum, şu ara bir şanssızlık yaşıyoruz. Bunlara sığınacak değilim. Elimden geldiği kadar arkadaşlarımla beraber nasıl daha fazla mücadele edebiliriz, nasıl topu elimizde tutup oynayabiliriz yönünde çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.


Öte yandan İsmail Kartal, genç oyunculara daha fazla süre vereceğini ifade ederek sözlerini noktaladı.

İsmail Kartal ilk Avrupa maçına çıktı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, teknik adamlık kariyerinde ilk Avrupa maçında görev aldı. Sarı-lacivertliler ile daha önce Avrupa'da birçok deneyim yaşayan ancak o zaman antrenör olarak görev yapan Kartal, teknik direktör olarak ise ilk heyecanını UEFA Konferans Ligi’nde Slavia Prag karşısında yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler