İspanya Ligi, Almanya'ya benzemeyecek! Dikkat çekenler...

09.06.2020 - 14:45 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 14:49

Koronavirüs salgını sebebiyle İspanya'da verilen zorunlu ara 11 Haziran tarihinde sona erecek. İspanya Ligi, bazı değişikliklerle yeniden futbolseverlerin karşısında olacak. İşte La Liga'da dikkat çekebilecek bazı değişiklikler...

İspanya Ligi, Almanya'ya benzemeyecek! Dikkat çekenler...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İspanya Ligi'nde koronavirüs salgını sebebiyle verilecek ara, 11 Haziran Perşembe günü oynanacak maçlarla birlikte sona erecek. La Liga'da yeniden başlayacak maçlarda bazı değişiklikler dikkat çekecek. İşte İspanya Ligi'nde geri dönüş sonrası bazı değişiklikler...

İspanya'da gol sevinçlerine kısıtlama yok

Herkesten önce futbola dönen Almanya Ligi'nde gol sevinçlerine olan kısıtlama tartışmaları da beraberinde getirmişti. İspanya ise gol sonrası futbolcular toplu halde sevinebilecek. Buna gerekçe olarak ise futbolcuların zaten antrenmanda temas halinde olduğu ve maçta sevinçler konusunda bu sebeple bir kısıtlama olmayacağı ifade edildi.

Yere tüküren futbolcu kart görmeyecek

Hakemler, yere tüküren futbolculara sarı kart göstermeyecek. Koronavirüs tehdidi sebebiyle Almanya'da böyle bir yasak söz konusu. Fakat; İspanya'da bu sebepten sarı kart çıkmayacak.

Taraftar efektleri izleyenler açısından teselli olacak

Diğer tüm liglerde olduğu gibi tribünlerde seyirci olmayacak. Ancak; taraftar efektlerinin kullanılacağı ve bunun da maçı televizyon ekranından izleyecek futbolseverler için olumlu bir gelişme olduğu ifade edildi.

İspanya'da 3 değişiklik yapılacak

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), FIFA'nın 31 Aralık'a kadar oynanacak maçlarda takımların 5 oyuncu değişikliği yapması önerisine onay vermişti. İspanya'da ise 3 değişiklik hakkıyla yola devam edecek. Dolayıslya maç kadroları 18 kişiden oluşacak.

Sosyal mesafe kurallarına uyulacak

Forma şansı bekleyen ve yedek kulübesinde oturan futbolcular, sosyal mesafeyi korumak zorunda. Maçların öncesinde, seramonide, maç sonrasında tokalaşma veya kucaklaşma olmayacak. Hakemler de bu kurallara uyacak.

Senin için hazırladığımız haberler