İspanya Ligi lideri Girona, neden kiralık golf sahasında antrenman yapıyor?

16.11.2023 - 10:04 | Son Güncellenme: 16.11.2023 - 14:16

İspanya La Liga lideri Girona, kendi antrenman tesislerinin olmamasından dolayı kiralık bir golf sahasında antrenman yapmak zorunda kaldı. İşte detaylar...

İspanya Ligi lideri Girona, neden kiralık golf sahasında antrenman yapıyor?

AJANSSPOR HABER

İspanya La Liga lideri olarak milli araya giren Girona, başta Manchester City olmak üzere; New York City, Melbourne City, Yokohama F Marinos, Montevideo City Torque, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel SK ve Troyes gibi kulüplerin çoğunluk hissesine sahip olan City Fottball Group'un bünyesinde yer alıyor. İspanyol takım, Manchester City gibi kulüplerin antrenman sahası olmasına rağmen kendi antrenmanlarını kiralık bir golf sahasında gerçekleştiriyor. 

Liderler ama antrenman sahaları yok

Girona, ligdeki 13 maç sonunda La Liga'da lider durumda ve Real Madrid'e 2 puan, Barcelona'ya ise 4 puan fark atmayı başardı. Ligde 34 puan toplayan İspanyol takım; 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Milli araya La Liga lideri olarak giren İspanyol takım, şu anda kendilerine ait bir antrenman sahasına sahip değil. İspanyol haber sitesi Ara'ya göre, Girona şu anda bir golf sahasını kiraladı ve antrenmanlarını orada gerçekleştiriyor.

La Liga liderine yerel halktan izin çıkmadı

Sport Bible'a göre Girona A takımı, Kasım 2017'de bir anlaşma imzalayarak Caldes de Malavella'daki PGA sahasını kullanıyor. Bu anlaşma, Girona'nın önümüzdeki dört yıl boyunca tesisin iki sahasını da kullanabileceğini içeriyor. Genç takım, kadın futbol takımı ve altyapı takımları başka yerlerde tesislere sahip, ancak kulübün küçük bir köy olan Vilablareix'de kendi spor sahalarına sahip olma planları suya düşmüş durumda. İnşaatın Eylül ayında başlaması planlanmış ve 2024 başlarında taşınmaları bekleniyordu. Ancak yerel halk sakinlerinin karşı çıkması nedeniyle henüz onay çıkmadı. Araştırma yapmak için "Toprak Planlama Komisyonu" Kasım ayında durumu değerlendirecek ve Girona kulübü olumlu bir haber çıkmasını bekliyor.

Ekonomik olarak Manchester City'den güç alıyorlar

Girona'nın yönetim kurulunda, Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola'nın kardeşi Pere yer alıyor. Manchester Ctiy ise transferlerde ve ekonomilerde İspanyol kulübe destek oluyor. Girona'nın 48 yaşındaki çalıştırıcısı Michel, eski Manchester United ve Ajax oyuncusu Daley Blind'i kadroya kattı ve eski Manchester City futbolcuları Aleix Garcia ve Eric Garcia'yı da bünyelerine kattı. Özellikle Eric Garcia, sezon başında Barcelona'dan kiralanmıştı.

Şampiyonlar Ligi ufukta

Ligde 13 hafta sonunda liderlik koltuğunda yer alan Girona, geçen sezonu 10'uncu sırada tamamlamıştı. Bu sezona aderta rüya gibi bir giriş yapan Girona, milli araya da La Liga lideri olarak girdi. Kırmızı beyazlı takım, bu sezonki performanslarını geliştirmeye devam ederlerse Şampiyonlar Ligi'ne katılım sağlayabilirler. 

Senin için hazırladığımız haberler