İspanya'da flaş sözler: "Futbol yazdan önce dönmeyecek"

26.04.2020 - 22:23 | Son Güncellenme: 26.04.2020 - 22:24

La Liga'nın geleceği merak konusu olurken, İspanya Sağlık Bakanı flaş bir açıklamaya imza attı. Bu açıklama, İspanya Ligi'nin geleceği için de önemli bir yer tutuyor. Bakan Illa, "Yazdan önce futbolun dönmesini söylersem bu tedbirsiz bir açıklama olur" görüşünde.

İspanya, koronavirüs salgınını durdurmaya başladı. Sağlık Bakanı Salvador Illa, hem alınan tedbirleri açıkladı hem de futbol maçlarıyla ilgili çarpıcı bir ifadeye imza attı. İspanya'nın sağlık bakanı La Liga maçları için ne dedi? İşte yanıtı...

DIŞ HABER/AJANSSPOR

İspanya sağlık bakanından flaş sözler

Salvador Illa, 11 Mayıs tarihinde ne ligin başlamasını ne de futbol takımlarının toplu halde antrenmanlara başlayabileceğini doğruladı.

Salvador Illa: "İşler artık eskisi gibi olmayacak"

"Yazdan önce futbol faaliyetlerinin yeniden başlayacağını söylemek tedbirsiz bir açıklama olur" diyen Illa, "Farklı faaliyetlerin yeni normale doğru nasıl gideceğini göreceğiz. Bahsettiğim yeni normalde, işler eski gibi olmayacak. Hastalığın önüne geçecek bir aşı ortaya çıkana kadar, yaşama hakkında ısrar etmeliyiz. Ayrıca virüsle yaşamayı öğrenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Futbolcular ayrıcalıklı olmayacak"

Öte yandan İspanya'nın sağlık bakanı, futbolcuların test yapılması konusunda ayrıcalıklı olmamas gerektiğini ifade ederek, "Hepimiz aynı doğrultuda kürek çekmeliyiz" dedi.

Yaşlılar yürüyüşe çıkabilecek

Ayrıca bakan, yaşlıların 2 Mayıs'tan itibaren yürüyüşe çıkabileceğini, ancak; sağlık prosedürleri ve şartlarına uymayan vatandaşlara ceza kesileceği yönünde uyarıda bulundu. Illa, "Aslında hiçbir şey öngörmek istemiyorum. Kimse salgının evrimi gerçeğinden kaçmıyor. Son derece bulaşıcı bir virüs. Salgında gerilemeyi pekiştirmek istiyoruz ama acele etmemeliyiz. Bulaşma riski devam ediyor. Atılacak her adım herkesin refahını iyileştirmeye yönelik olmalıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler