İşte adım adım Oğuzhan krizi!

29.08.2017 - 09:50 | Son Güncellenme: 29.08.2017 - 09:50

İşte adım adım Oğuzhan krizi!

Milli Takımımız’ın 2018 Dünya Kupası elemelerinde 2 ve 5 Eylül’de Ukrayna ve Hırvatistan ile oynayacağı kritik maçların aday kadrosu cuma günü açıklanmış; Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup’un Ay-Yıldızlı kadroya alınmaması birçok kişiyi hayretler içerisinde bırakmıştı.

Ozzie’nin çağrılmamasının üzerinden sadece 3 gün geçti ve teknik direktör Lucescu’nun fikri bir anda değişti. Tüm futbol kamuoyu bu kararın perde arkasını merak ederken, akıllara birçok soru geldi. Lucescu’nun 3 gün önce ‘yetersiz’ gördüğü bir futbolcu hakkında bu kadar kısa sürede görüşünün değişmesi şaşkınlık yarattı. Luce’nin Beşiktaşlı yıldızı zorlu maçlarda ilk 11’de oynatıp oynatmayacağı da şimdiden merak konusu oldu.

İŞTE ADIM ADIM OĞUZHAN KRİZİ

Tarih: 14 Ağustos Pazartesi

Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Beşiktaş-Antalya maçının ardından soyunma odasına inen Mircea Lucescu, Siyah-Beyazlı futbolcular Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun ve Caner Erkin’i galibiyetten dolayı tebrik etti ve üç yıldıza “Hazırlanın. Milli Takım kampında görüşürüz” dedi.

Tarih: 18 Ağustos Cuma

İkinci haftadaki Kasımpaşa-Beşiktaş maçını da tribünden izleyen Lucescu, karşılaşmanın ardından yakın çevresine “Oğuzhan beğendiğim bir oyuncu. Özellikle final pasları çok iyi. Ancak fizik olarak ağır kalıyor. Oyun temposu açısından henüz hazır değil” yorumunu yaptı.

Tarih: 25 Ağustos Cuma

Milli Takım’ın Ukrayna ve Hırvatistan ile oynayacağı kritik maçların aday kadrosu açıklandı. Kamuoyunda şaşkınlık yaratan bir kararla, Ozzie kadroya çağrılmadı. Bu tercihin ardından başta Siyah-Beyazlı taraftarlar olmak üzere birçok futbolsever, Rumen teknik adamın tercihine sert tepki gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler