Arda Güler'in Gönlünden Geçen İki Kulüp Var

17.06.2023 - 01:13 | Son Güncellenme: 17.06.2023 - 01:19

PSG'den Ajax'a kadar bir çok takım Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'i istiyor. Ama Arda ise çok başka kulüpleri istiyor. İşte Arda Güler'in önceliği olan iki kulüp.

Arda Güler'in Gönlünden Geçen İki Kulüp Var

AJANSSPOR - HABER

Transfer sezonunun kuşkusuz en flaş isimlerinin başında Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler geliyor. Letonya karşısında ilk 11'de milli formayla da başlayan 18 yaşındaki yetenekli oyuncunun Türkiye'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Avrupa kulüpleri Arda'nın peşinde

Gerek Türkiye gerekse Avrupa medyasında her gün bir Arda Güler transfer haberi çıkıyor. Borussia Dortmund'dan Ajax'a, PSG'den Barcelona'ya Leipzig'den New Castle'a kadar bir çok takımın Arda Güler'i transfer etmek istediği yönünde haberler yayınlanıyor.

Serbest kalma maddesi 12.5 milyon Euro arttı

Bu sezon 1500 dakikalık süreyi doldurduğu için 5 milyon Euro olan serbest kalma maddesi 17 milyon 500 bin Euro'ya çıkan Arda Güler'in takımda kalması için Fenerbahçe yönetimi çabalarını sürdüyor. Taraftarlar da hem Arda'ya hem de ailesine çağrıda bulunarak bir sene daha kalmasını talep ediyor.

İlgini Çekebilir
İtalyan basını duyurdu! Montella, Fenerbahçe'ye o isimleri istiyor
Habere Git

Bonuslarla 20 milyon Euro kazandıracak

Arda Güler'in gitmesi halinde Fenerbahçe, bonuslarla birlikte toplamda 20 milyon Euro'ya kadar bir gelir elde edecek. Arda Güler'i isteyen takımların adı yazılıyor çiziliyor ama oyuncunun kimi istediği konusunda çok fazla bilgi yoktu.

Arda Güler'in ilk tercihi Sevilla

Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre Arda Güler'in gitmek istediği iki takım var. Oyuncu daha büyük hedefler için aslında bir geçiş planı istiyor. Arda Güler'in öncelikle istediği takım son UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla... Avrupa piyasasına çok sayıda yıldız da armağan eden  İspanyol kulübü Arda'nın yüzde 70 oranında önceliği. 

Arda, "Yüzde 30 Benfica"

Arda Güler'in ikinci sıraya koyduğu takım ise Portekiz'in önde gelen büyük kulüplerinden Benfica. Bu takım Jorge Jesus'un da eski takımı. Arda Güler, yüzde 30'luk bir oranla da Benfica'yı tercihi olarak belirlemiş durumda. 

Arda'dan 51 maçta 9 gol 12 asist

Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer olan Arda Güler, sarı lacivertli formayla 51 maçta forma giydi. Bu müsabakalarda 9 gol atan Arda Güler, 12 de asist yaparak, genç yaşında göz kamaştıran bir performansa imza atmayı başardı. Arda Güler, üç kez de Türk Milli Takımı formasını giydi.

Senin için hazırladığımız haberler