İşte Aykut Kocaman'ın Valbuena kararı

10.04.2018 - 08:10 | Son Güncellenme: 10.04.2018 - 08:10

İşte Aykut Kocaman'ın Valbuena kararı

Mathieu Valbuena, bu sezon Fenerbahçe’de en çok tartışılan isim oldu. Tecrübeli oyuncu, 11. haftaya kadar Aykut Kocaman’ın vazgeçilmeziydi. Ancak bir anda işler tersine döndü ve Valbuena kulübeye mahkum kaldı.

Fransız futbolcu, sondan oyuna girdiği Karabük maçında 1 gol ve 1 asistle galibiyeti getirdi, Trabzon’da yaptığı asistle Fenerbahçe 1 puanı kurtardı, son olarak Osmanlı karşısında da isabetli korneriyle rakibin kilidini açtı.

Aykut Kocaman, birçok konuyla eleştiri alırken en çok tepki çektiği konu Valbuena’yı yedek bırakması oldu. Kocaman, öğrencisinin takım oyununa ve savunmaya yeteri kadar destek vermediğini ve çok top kaybı yaptığını düşünüyor.
 

Ancak Fransız yıldız da ne zaman süre alsa, skora katkısını yapıyor. Valbuena özellikle Osmanlı maçındaki performansıyla bu kez hocasını da tatmin etti. Hem takım oyununa daha çok destek oldu, hem de top kaybı konusunda da neredeyse hatasız oynadı.

Valbuena, Osmanlı maçında oyuna girdikten sonra arkadaşlarına birçok servis yaptı. Tecrübeli oyuncu, toplamda 6 şut pası vererek müthiş bir istatistiğe imza attı. 

Takımın geri kalanının toplam şut pası sayısı ise 5’te kaldı! Valbuena ayrıca 26 pasın 23’ünde isabet sağlarken, 5 ortasının 4’ünde adresi buldu.

Fransız futbolcu, takımının Kadıköy’deki en başarılı ismi oldu. Valbuena, 13 maçta sadece 804 dakika süre almasına rağmen 3’ü gol ve 6’sı asist olmak üzere 9 skor katkısı yaptı. Bu alanda Sarı-Lacivertliler’in lideri oldu. 

Tecrübeli yıldızı takip eden isim ise 13 karşılaşmada 1066 dakika sahada kalan ve 7 gol atıp 1 asist yapan Giuliano oldu.


Sarı-Lacivertliler’de forma savaşının en çok yaşandığı bölge, sol kanat. Aatif’ın cezalı olduğu Osmanlı maçında Alper 11’de görev yaptı. Valbuena ise sonradan oyuna girip başarılı bir performans sergiledi. 


Aykut Kocaman, Mehmet Ekici’yi de bu bölgede kullanıyor. Aatif’ın cezasının bitmesiyle birlikte, Sivasspor maçında bu bölgedeki rekabet iyice kızışacak. Tam 4 futbolcu, Aykut Kocaman’ın gözüne girip formayı kapmak için ellerinden geleni yapacak. (Fanatik)


Aykut Kocaman, Mehmet Ekici’yi de bu bölgede kullanıyor. Aatif’ın cezasının bitmesiyle birlikte, Sivasspor maçında bu bölgedeki rekabet iyice kızışacak. Tam 4 futbolcu, Aykut Kocaman’ın gözüne girip formayı kapmak için ellerinden geleni yapacak.
Senin için hazırladığımız haberler