Fenerbahçe'de Ozan Tufan'ın geleceği belli oldu

20.04.2022 - 14:29 | Son Güncellenme: 20.04.2022 - 14:52

Fenerbahçe'de Mesut Özil ile birlikte kadro dışı bırakılan milli futbolcu Ozan Tufan'ın takımdaki geleceği ile ilgili karar verildi. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'de Ozan Tufan'ın geleceği belli oldu

Fenerbahçe'de 2-1 kazanılan Konyaspor karşılaşmasının ardından teknik direktör İsmail Kartal'la yaşadığı tartışma nedeniyle Mesut Özil'le birlikte ardından kadro dışı bırakılan Ozan Tufan hakkında karar verildi.

Ozan Tufan için ayrılık kararı çıktı

TRTSpor'un haberine göre; Fenerbahçe'de Ozan Tufan'a af çıkmadı. Yönetimin, teknik heyetten gelen rapor doğrultusunda yıldız futbolcunun takımdan ayrılması yönünde karar aldığı öğrenildi.

Bedelsiz yollanmayacak

Sezon başında Watford’a 7 milyon Avro satın alma opsiyonuyla kiralanan Ozan, İngiliz ekibinin kümede kalma olasılığının azalması nedeniyle bir kez daha Fenerbahçe'ye geri dönmüştü. Sarı lacivertli kulüp kadro dışı bırakılan milli futbolcu ile yollarını ayırmayı planlasa da sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona erecek olan 27 yaşındaki orta sahayı bedelsiz bırakmak istemiyor.

Transfer görüşmelerine başladı

Öte yandan Ozan Tufan’ın sözleşmesinde 20 milyon avroluk serbest kalma maddesi bulunurken, Fenerbahçe yönetimine ayrılmak istediğini ileten milli futbolcunun, menajeri aracılığıyla kulüplerle görüşmelere başladığı ifade edildi.

İlgini Çekebilir
İşte F.Bahçe'de yeni sezonda Altay'ın yedeği olacak isim! Berke'nin yerine...
Habere Git

7 yılda 3 kez kadro dışı kaldı

Sarı lacivertli formayı giydiği 7 yılda 3 kez kadro dışı kalan Ozan Tufan, 2019 yılında 6 aylığına Alanyaspor’a kiralanmıştı. Akdeniz ekibinde çıkış yakalayan ve sarı lacivertli takıma döndükten sonra formunu devam ettiren deneyimli futbolcu, Vitor Pereira döneminde gözden düştü. Kiralık gittiği Premier Lig ekibi Watford'da forma şansı bulmakta zorlanan yıldız futbolcu devre arasında iki kulüp arasındaki anlaşma sonrası sezon sonuna kadar Fenerbahçe'nin kadrosuna dahil olmuştu. Watford'un küme düşmesi halinde satın alma opsiyonu devre dışı kalacak olan Ozan Tufan Fenerbahçe'nin futbolcusu olmaya devam edecek.

Ozan Tufan'ın bu sezonki Fenerbahçe performansı

Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 9 maça çıkan 27 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmalarda gol ya da asist yapma başarısı göstermedi.

Senin için hazırladığımız haberler