Liza Safronova Fenerbahçe'nin yeni Sarı Meleği oldu! Anlaşma sağlandı...

29.02.2024 - 14:23 | Son Güncellenme: 29.02.2024 - 15:15

CEV Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdırarak üç kulvarda kupa yarışını sürdüren Fenerbahçe Opet, genç yetenek Liza Safronova ile anlaşma sağladı.

Liza Safronova Fenerbahçe'nin yeni Sarı Meleği oldu! Anlaşma sağlandı...

AJANSSPOR - HABER

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Allianz MTV takımını rövanş maçında 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen, Sultanlar Ligi'nde de liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe Opet bir yandan da gelecek sezonun kadro yapılanması için transfer çalışmalarını sürdürüyor. 

Liza Safronova ile anlaşma sağlandı

Voleybolunsesi'nin haberine göre; Sarı lacivertliler, Vakıfbank altyapısından yetişen 18 yaşındaki smaçör Liza Safronova ile anlaşma sağladı.

Önümüzdeki sezon "Sarı Melek" olacak

Vakıfbank altyapısından yetiştikten sonra 2023-24 sezonunda Havran Belediyespor takımında oynayan 2006 doğumlu ve 1.93 m boyundaki smaçör, önümüzdeki sezondan itibaren Fenerbahçe Opet forması giyecek.

Milli formayla gümüş madalya kazandı

Genç smaçör, alt yaş gruplarında itibaren milli formayı giyerken 2023 U19 Dünya Şampiyonası'nda ay yıldızlı formayla gümüş madalya kazandı.

Namağlup kadroda da yer aldı

18 yaşındaki oyuncu, son olarak namağlup şampiyon olarak U20 Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde eden U20 Kadın Milli Milli Takımımızın da kadrosunda yer aldı.   

Anne ve babası da voleybol dünyasından

Aslen Kazak-Türk vatandaşı olan Liza Safronova Türk vatandaşlığına da sahip. Güzel oyuncunun annesi ve babası da voleybol dünyasından isimler. Annesi Alessya Canbolat eski bir voleybolcu oyuncusu, babası Burhan Şaik Canpolat ise başantrenör. 

1.92 metro boyunda

Milli takım formasıyla başarılı bir grafik çizen Liza Safronova 17 Ocak 2006 tarihinde doğdu. Genç sporcunun boyu 1.92 metre, ağırlığı ise 69 kilodur. 

Sosyal medyada da adından söz ettiriyor

Başarılı bir kariyeri olması beklenen Liza Safronova, Instagram'da da yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiriyor. Güzel voleybolcunun sosyal medya hesabından paylaştığı video ve fotoğraflar çok sayıda etkileşim alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler