İşte Galatasaray'a nefes aldıracak o proje!

30.04.2020 - 08:38 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 08:45

Galatasaray, koronavirüs salgını sebebiyle seyircisiz maçlardan ciddi bir zarar etti. Sarı-kırmızılıları rahatlatacak bir proje önerisi geldi. Söz konusu proje hayata geçerse Galatasaray mali açıdan rahatlayacak. Ancak; yönetim bu fikre soğuk bakıyor. İşte nedeni...

İşte Galatasaray'a nefes aldıracak o proje!

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz geride bıraktığımız günlerde GS TV'de yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını sebebiyle uğradıkları zararı açıklamıştı. Bu zarar 105 milyon TL'yi bulurken, sarı-kırmızılıları rahatlatacak bir proje fikri ortaya atıldı. Pekiyi bu proje ne? Galatasaray taraftarlarını ne kadar ilgilendiriyor? İşte yanıtı...

50 milyon TL Galatasaray'a rahat bir nefes aldırabilir

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Sedat Doğan, daha önce alınan biletlerin kulübe temlik edilmesi fikrini dile getirdi. Bu rakam yaklaşık 50 milyon TL'yi buluyor.

Galatasaray'ın yarasına merhem olur

Söz konusu rakam, başkan Mustafa Cengiz'in ifade ettiği gibi en fazla zararı gören Galatasaray'ın yarasına merhem olacak.

Sedat Doğan sosyal medyadan duyurdu

Sarı-kırmızılıların eski yöneticisi Sedat Doğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu fikri paylaşarak, "Söz konusu Galatasaray ise gerisi teferruattır" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray yönetimi fikre soğuk

Sözcü'nün haberine göre ise yönetim bu fikre soğuk. Yöneticiler, UEFA ile yapılan anlaşma kapsamında Sportif A.Ş'den derneğe ödeme yapılması hlainde (zarar anlamına gelebileceği için) ceza alabilecekleri endişesini taşıyor. 

Camianın önde gelen isimlerden tepki

Galatasaray camiasının önde gelen isimleri söz konusu projeyi değerlendirdi. Faruk Süren, Ahmet Özdoğan, Sedat Doğan, Refik Arkan ve Ural Aküzüm, bu konuda çarpıcı ifadeler kullandı. İşte o sözler: 

"Neden istenmez anlamıyorum"

Faruk Süren: Bu konuyu tartışanlar artı fikir katmalı. Çünkü zararı yok yararı var. Sportif A.Ş'ye 900 küsür milyon borç var. Üzerine faiz ve faizin KDV'si gelecek. Ortada bir para transferi yok. Neden istenmez anlamıyorum.

"Bu öneri TFF ve Kulüpler Birliği'nden gelmeliydi"

Ahmet Özdoğan: Bu öneri TFF ve Kulüpler Birliği'nden gelmeliydi. Galatasaray değil bütün kulüpler bu öneriyi değerlendirmeli. Bu ortamda kulüplerimize fayda sağlayacak her detay gündeme alınmalı.

"Ekstra fayda yaratmayı amaçlıyoruz"

Sedat Doğan: Biz ekstra fayda yaratmayı amaçlıyoruz. Kombine sahipleri olarak alacak haklarımızı, şartlı bağış şeklinde temlik edip bağışlarsak Sportif A.Ş'den para çıkmayacak ama kulüp zenginleşecek.

"İtiraz eden sebebini açıklasın"

Refik Arkan: Bir taraf kulüp, bir taraf dernek. Sportif'e olan borç azalacak, bunun zararı nerede? İtiraz eden ‘Şu sebepten' desin. Algıyla bunun ne alakası var? Yasal dayanağı açıklasınlar destekçisi olmam.

"Pek çok açıdan incelemeli"

Ural Aküzüm: Dernek ile Sportif A.Ş arasındaki borç ilişkisi tehlikeli boyutlara ulaştı. UFRS, Basel 2 kriterleri ve Ticaret Kanunu uyarınca mecburen bu tutara faiz de işletiliyor. Yönetim, bu konuyu pek çok açıdan incelemeli.

Senin için hazırladığımız haberler