İşte Galatasaray'ın başkan adayları

28.08.2020 - 15:34 | Son Güncellenme: 28.08.2020 - 15:41

Galatasaray son dakika haberleri... Süper Lig ekibi Galatasaray'da başkanlığa kim aday olacak? Yeni başkan kim olacak? Mustafa Cengiz aday olacak mı? İşte detaylar...

İşte Galatasaray'ın başkan adayları

Burhan CAN TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray camiası çok kritik günlerden geçerken, olağan takvime göre Mayıs 2021’de görevi kimin alacağı, yeni başkanın kim olacağı merak ediliyor. Ajansspor bu konuyu araştırdı.

 

Galatasaray kulüp tarihinin en önemli dönemlerinden birini geçiriyor. Denetim raporları, mali tablolar birçok üyeye göre tehlike çanlarının çok sert çaldığını gösteriyor. 5 yıllık yapılan “Bankalar Birliği anlaşmasının” 10 yıla çıkarılıp çıkarılmayacağı henüz netleşmezken, faiz ödemelerinin nasıl yapılacağı, ana para ödemeleri geldiği zaman bu ödeme gücünün olup olmayacağı tartışılıyor. Bu süreçte üstüne üstlük bir belirsizlik durumu da hakim. Nedir bu belirsizlik; genel kurul ne zaman yapılacak ve yeni başkan kim olacak...

Ekibinde genç de var tecrübeli de

Ajansspor’un ulaştığı bilgilere göre yönetim olağan genel kurul tarihini ilk olarak 28 Kasım olarak belirledi fakat aralık sonuna da kayma durumu olabileceği camia içerisinde konuşuluyor. Galatasaraylılar artık, yönetimden bu konuda net açıklama bekliyor. Başkanlık konusunda da adaylar merakla bekleniyor. Şu ana kadar açık açık ben başkan adayıyım diyen tek Galatasaray üyesi Metin Öztürk oldu. Öztürk, sarı-kırmızılı camiadan çıkmış genç ve tecrübeli isimlerle çalışmalarını sürdürüp, sık sık toplantılar yapıyor...

Galatasaray için çalışmayı bırakmadı

Son seçimde başkan adaylarından biri olan Ozan Korkut, 2021 seçimlerinde de muhtemel adaylar içerisinde. Fakat Ozan Korkut, Galatasaray kültürü gereği, ortada bir seçim yokken ve seçim anonsu yapılmadan “Ben adayım” demiyor. Korkut, 2018 seçimine girdiği ekibiyle seçim günü dışında kesintisiz olarak Galatasaray’ın sorunları ve geleceği için çalışmalarını sürdürüyor. Ekibine çok güvenen Korkut, tek amaçlarının Galatasaray’ın çok güzel günler görmesi olduğunu ifade ediyor. Ancak şu an resmi olarak bir adaylık açıklaması yok.

"Elimi taşın altına her zaman sokarım"

Birçok Galatasaraylının gönlünde yatan başkan olan ve sarı-kırmızılılar tarafından geleceğin başkanı olarak görülen Burak Elmas da Ozan Korkut gibi herhangi bir adaylık açıklamasının şu süreçte söz konusu olmadığını söylüyor. Seçim takvimi açıklanmadan böyle bir açıklamanın değerlerle uyuşmayacağını belirten Elmas, tarihi günlerden geçildiğini söyleyip, “Her zaman olduğu gibi süreçte de Galatasaray için yapılması gereken ne varsa, üzerimize düşen ne olursa olsun elimizi taşın altına her zaman sokarız” diyor. Öte yandan aralarında Burak Elmas ile Ozan Korkut’un arasında problem olduğu iddia ediliyordu. Her iki isim de bu iddiaların doğruyu yansıtmadığını, dostluklarının ebedi olduğunu belirtti.

Yönetimin adayı kim olacak

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in, Mayıs 2021’de aday olup olmayacağı henüz net değil. Ama bir yandan mevcut yönetimin Mustafa Cengiz aday olmazsa kimi aday çıkaracağı da merak ediliyor. Bu konuda ön plana çıkan isim Işın Çelebi. Yani mevcut yönetimin Çelebi aday olduğu takdirde destekleyeceği ifade ediliyor. Ancak şu sıralar yönetime tepkili olan Taner Aşkın ile istişare halinde olduğu öğrenilen Çelebi’nin ise mevcut yönetimle birlikte hareket edip etmeyeceği muallakta.

Konsensus fikri

Galatasaray’da bir de konsensus fikri oturtulmaya çalışılıyor. Eski yöneticilerden Nasuhi Sezgin, bu fikrin öncülüğünü yapmaya çalışırken, camiada tüm küslüklerin sona erdirilmesi ve herkesin bir araya gelip ortak akılla bir yönetim çıkarılması önerisi sunuluyor.

Senin için hazırladığımız haberler