İşte saat saat Pepe transferi!

05.07.2017 - 09:58 | Son Güncellenme: 05.07.2017 - 09:58

İşte saat saat Pepe transferi!


İlk kez Ajansspor.com'un duyurduğu Pepe transferinin saat saat detayları.

Beşiktaş, Real Madrid'den ayrılan Pepe'nin transferini resmen bitirdi. Yıldız oyuncu siyah-beyazlılara 2 yıllık resmi imzayı attı! Siyah beyazlılar, Portekizli oyuncuya yıllık 3 milyon 350 bin euro net ücret verecek. Beşiktaş'ın yeni transferi Pepe, saat 04.30'da İstanbul'a geldi. Tecrübeli savunma oyuncusunu havalimanında çok sayıda Beşiktaş taraftarı karşıladı.

Beşiktaş, Real Madrid'den ayrılan Pepe'nin transferini resmen bitirdi. Pepe, saat 04.30'da İstanbul'a geldi. Tecrübeli savunma oyuncusunu havalimanında çok sayıda Beşiktaş taraftarı karşıladı.

Siyah-beyazlı yönetici Umut Güner ile birlikte İstanbul'un yolunu tutan dünya yıldızı savunmacının imza töreni saat 14:00'te Vodafone Park Stadı'nda yapılacak. Portekizli, Kartal pozu vererek siyah-beyazlı taraftarlara selam verdi. Yıldız isim ayrıca sosyal medya hesabından Vodafone Arena fotoğrafı paylaşarak iddiasını ortaya koydu. Uçakta sürekli yüzü gülen ve neşeli tavırlar takınan Pepe, sosyal medyadan gelen tepkileri izledi.

Beşiktaş'ın yeni stoperi Pepe sabaha karşı Türkiye’ye geldi. 2 gün süren görüşmelerde sonra dün gece resmi imzayı atan Portekizli yıldız gece 00.00'da Lizbon’dan yola çıktı. Transfer komitesi başkan Umut Güner, yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu menajerler Ahmet Bulut ve Jorge Mendes ile beraber 4.5 saatlik bir yolculuğun ardından sabaha karşı Atatürk Havaalanı’na inen Pepe burada Beşiktaşlı taraftarlarca karşılandı. Siyah Beyazı taraftarların büyük ilgi gösterdiği Pepe zaman zaman ezilme tehlikesi yaşadı.

Beşiktaş 2 yıllık anlaşma sağladığı Portekizli oyuncuya 3 milyon 350 bin Euro garanti ücret verecek. 3 milyon Euro imza parası alacak olan Pepe, şampiyonluk primi olarak da 250 bin Euro alacak. Yıldız ismin sözleşmesinde ek bonusların da olduğu biliniyor... 

Pepe’nin transferiyle birlikte stoper ikilisinin nasıl olacağı da cevap arayan bir soru oldu. Siyah beyazlı kulüp, Lyon’un ısrarla istediği Marcelo’yu satmazsa Şenol Güneş, defansı Marcelo-Pepe ikilisine teslim edecek. Ancak Marcelo giderse Beşiktaş, Sevilla’da forma giyen Adil Ramil’i de transfer edebilir. 31 yaşındaki Fransız stoper ile daha önce yapılan görüşmelerde 2.7 milyon Euro’ya prensip anlaşmasına varıldığı iddia edildi.

Eşi Ana Sofia Moreira da Pepe'yle birlikte İstanbul'a geldi. 

Öte yandan Beşiktaş Pepe transferini KAP'a bildirdi. "Siyah-beyazlılar, Kepler Laveran Lima Ferreira (Pepe) 'in transferi konusunda futbolcunun kendisiyle görüşmelere başlanmıştır." açıklamasında bulundu.

Hürriyet yazarı Ömür Gedik de sabah saatlerinde Beşiktaş'ın yeni transferi Pepe'yi karşılayanlar arasındaydı. Ömür Gedik, gözlemlerini yarınki yazısında Hürriyet okurlarıyla paylaşacak.

Zorlu Pepe transferi ise sanıldığı kadar kolay olmadı...

İşte o 24 saat...


3 TEMMUZ PAZARTESİ 

SAAT 15.00:

Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner, Yeniköy’de arkadaşlarıyla oturduğu bir kafeteryada kulüp başkanı Fikret Orman’la telefon görüşmesi yaptı. Güner ve Orman, daha önce Rusya’daki FIFA Konfederasyonlar Kupası’nın bitmesinin ardından Portekiz’e dönen Pepe ile yüz yüze görüşülmesi konusunda fikir birliğine varır.

SAAT 17.00

Umut Güner, Fikret Orman’la yaptığı konuşma sonrasında hiç vakit geçirmeden bir özel uçak kiralayıp, havalimanının yolunu tuttu. Yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve menajer Ahmet Bulut’un da yer aldığı uçak saat 17.00’da Lizbon’a havalandı.

SAAT 22.00

Siyah beyazlı kafile Lizbon Havalimanı’ndan doğruca otele giderek Pepe ve menajeriyle bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrasında Portekizli yıldız Beşiktaş’ın teklifini kabul etti. Ancak bu noktada bir problem çıktı. Real Madrid ile sözleşmesi yeni biten Pepe, İspanya yasaları gereği 2017 yılı sonuna kadar Beşiktaş’tan alacağı ücretin bir kısmını İspanya’ya vergi olarak ödemesi gerekiyordu. Bu noktada devreye avukatlar girdi. Avukatlar bu işle uğraşırken Beşiktaş yöneticileri ve Pepe, dün saat 11.30’da yeniden görüşmek üzere ayrıldı.

4 TEMMUZ SALI

SAAT 11.30

Pepe ve menajeri, Beşiktaş yöneticileri Umut Güner, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve menajer Ahmet Bulut tekrar bir araya geldi. Bir gün önce mali konularda anlaşma sağlayan taraflar bu kez ödeme takvimini ve diğer detayları konuştu. Bu konuda da anlaşma sağlandı.

SAAT 12.00

Avukatlardan beklenen haber geldi. Pepe’nin vergi sorunu çözüldü ve böylelikle transferin önündeki son engel de ortadan kalktı. Tüm dünya Portekizli yıldızı artık Beşiktaş formasıyla izleyecek.

SAAT 14.30

Brezilya asıllı Portekizli futbolcu sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla beraber "Kötü gün yok, yükleniyor..." ifadelerini kullandı. Bu paylaşım Beşiktaş taraftarlarını heyecanlandırdı. 

Hürriyet

Senin için hazırladığımız haberler