İşte test günü yapılacaklar! Futbolculara...

03.05.2020 - 22:44 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 22:53

Türkiye'de maçların başlamasına doğru adım adım ilerlenirken, futbolculara ve teknik heyete koronavirüs testinin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Ya da maçtan kaç gün önce test yapılmak durumunda? Ajansspor tüm detayları mercek altına aldı.

İşte test günü yapılacaklar! Futbolculara...

Koronavirüs sonrası lig maçlarının yeniden başlaması için Türkiye Futbol Federasyonu harekete geçti ve haziran ayı öngörülen tarih olarak açıklandı. Salgın döneminde, enfekte olmaktan korkan sporcular, yöneticiler ve çalışanlar kendilerine test yapılıp yapılmayacağını merak etti. Tarama testleri için ise bazı detaylar dikkati çekiyor. Tarama testi ne zaman, nasıl yapılacak? Kıstaslar neler? İşte yanıtı...

Normalleşme sürecine giderken, tarama testleri büyük önem taşıyor

EMRAH KARALİNÇ/İNCELEME

Tarama testleri, normalleşme sürecine adım adım gidilen dönemde büyük önem taşıyor. Söz konusu testleri yapmak için güvenli bir çalışma ortamının hazırlanması ve testleri yapacak kurumun vereceği bilgilerin de önemine dikkat çekiliyor. Özellikle test alanının hijyeni de burada büyük önem taşıyor.

Takım doktoru, idari menajer ve tesis müdürünün sorumluluğu...

Test günü yapılacak organizasyondan takım doktoru ve idari menajer sorumlu olacak. Yapılacak testler öncesinde hijyen konusunda ise tesis müdürüne büyük iş düşecek. Zira tesis müdürü test alanından sorumlu tutulacak. 

Testler için belli bir zaman belirlenecek

Öncelikle testler için önceden isim listesi belli olacak ve saat aralıklarına göre uygulama yapılacak. Test organizasyonu gün içinde yine geniş olarak adlandırılabilecek bir zaman dilimine yayılmak durumunda. 

Futbolcu, test için içeride değil dışarıda bekleyecek

Oyuncular, test sıralarını tesis içinde değil tesis dışında beklemek durumunda. Oyunculardan beklenen davranışın aynısı, herhangi bir ayrım gözetmeksizin teknik ve destek ekiplerinden de beklenecek. 

Maske ve eldiven zorunlu! Sadece 1 kişi içeri girecek...

Test alanına gelen kişilerden sadece biri içeri alınacak. Teste giriş ve çıkış sırasında maske ve eldiven kullanılması zorunlu olacak. Türkiye'de çok yapılan hatalardan biri eldiven ve maskeleri kullandıktan sonra yapılan hatalar. Bu noktada adres Tıbbi Atık kutusu olacak.

Temas konusunda yine uyarılar var

Test sırasında bir kişi örnek verdiğinde, örnek alan kişi ile temastan kaçınmak zorunda. Ayrıca normalde testlerin antrenmanlardan ayrı bir günde yapılması isteniyor. Bu açıdan futbolcuların izinli olduğu günlerde bile sadece test için tesislere davet edilebileceği öğrenildi.

Testler maçtan kaç gün önce yapılmak zorunda? 

Öte yandan testler maçlardan 2 gün önce yapılmak zorunda. Test sabah uygulanıp; o günkü antrenman tüm test organizasyonları bitirildikten sonra ve sonuçlar çıktıktan sonra yapılabilir deniliyor. 

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler