İşte Thiam transferinde yaşananlar: 'Ali Koç da şaşırdı'

19.08.2020 - 10:39 | Son Güncellenme: 19.08.2020 - 10:46

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Mame Thiam'ın transferinde neler yaşandı? Kasımpaşa neden Senegalli yıldız için bonservis bedeli talep etmedi? Kasımpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç son dönemde yaşanan gelişmeleri aktardı...

İşte Thiam transferinde yaşananlar: 'Ali Koç da şaşırdı'

Transfer sezonuna hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe son olarak, Kasımpaşa'da forma giyen Mame Thiam'ı kadrosuna kattı. Ligin iyi oyuncularından bir tanesinin bedelsiz olarak Fenerbahçe'nin yolunu tutması tartışmaları da beraberinde getirdi. Peki Kasımpaşa neden en iyi oyuncularından bir tanesini Fenerbahçe'ye bedelsiz olarak gönderdi?

Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç, süreci en başından itibaren anlattı. 

2-3 gün önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kendisini aradığını ifade eden Saraç, "Kendisi bana 'Thiam'a talibiz, satmayı düşünür müsünüz?' diye sordu. Ben de "Başkanımıza (Turgay Ciner) sormam lazım ama satacağını pek sanmıyorum çünkü takım için çok önemli bir oyuncu. Ayrıca yurt içi ve yurt dışından çok sayıda talibi var" dedim" şeklinde konuştu.

(Kasımpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç kimdir?)

'Fenerbahçe zorda, destek olalım'

Bu görüşmeden sonra Turgay Ciner'i aradığını söyleyen Saraç, "Ali Koç'un talebini ilettim. Turgay Bey, 'Fatih Öztürk'ü geçen hafta Galatasaray'a bedelsiz verdik. Daha önce de Abdullah Durak'ı Rizespor'a, Adem Büyük'ü Yeni Malatyaspor'a bedelsiz vermiştik, Thiam için de Fenerbahçe'den para almayalım. Fenerbahçe şu an zorda, onlara destek olmamız gerekiyor' dedi" ifadelerini kullandı.

'Ali Koç da şaşırdı'

Bu yanıta şaşırdığını itiraf eden Kasımpaşalı yönetici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonra Ali Koç'u aradım, Turgay Bey'in söylediklerini aktardım. O da şaşırdı, 'Ciddi misin?' dedi Ben de 'Ciddiyim tabii' cevabını verdim. Ali Bey de 'Ben de Fenerbahçe camiası da bu jestinizi unutmayacağız. Tarihe geçecek bir hareket oldu' dedi.

Saraç, Thiam'ın bedelsiz olarak verilmesinin gerekçelerini de aktardıklarını açıkladı:

"Sayın Ali Koç'a 'Biz rekabetin adil koşullar içinde olmasını istiyoruz. Fenerbahçe'ye desteğe hazırız ama aşamıyoruz bazı şeyleri' dedim. Kendisine Fatih Öztürk'ü Galatasaray'a bedelsiz verdiğimizi ve Beşiktaş'ın 'Bırakmam Seni' kampanyasının reklamlarının Turgay Bey'e ait televizyon kanallarında bedava yayınlandığını da anlattım."

Fatih Öztürk'ün Galatasaray'a transferinde neler yaşandı?

Kasımpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç, kaleci Fatih Öztürk'ün Galatasaray'a neden bedelsiz verildiğine de açıklık getirdi:

"Yaklaşık 2-3 haftadır Galatasaray'ın Fatih Öztürk'e talip olduğu yönünde haberler çıkıyordu. Bunun üzerine Abdurrahim Albayrak'ı aradım, 'Siz Fatih'e talipmişsiniz, çocuğun kafası bu yüzden karışık, doğru mu?' diye sordum. 'Sorup size döneyim' dedi."

"Sonra döndü, 'Evet, Fatih'i istiyoruz' cevabını verdi. Ben de Turgay Bey'i aradım, Fatih'in yaşını sordu; '33' deyince, 'O zaman Galatasaray'a verelim gitsin. Para da istemeyin. 33 yaşına gelmiş bir daha böyle bir fırsat gelmez' dedi."

Senin için hazırladığımız haberler