İşte yabancı sınırına rağmen sivrilen Türk futbolcular!

12.02.2019 - 11:40 | Son Güncellenme: 12.02.2019 - 14:40

İşte yabancı sınırına rağmen sivrilen Türk futbolcular!

A Milli Takım'daki görevine dün itibarıyla son verilen Mircea Lucescu, Spor Toto Süper Lig'deki yabancı kontenjanına yönelik eleştirileriyle birçok kez gündeme gelmişti. 

Deneyimli teknik adam, sık sık kulüplerdeki yabancı oyuncu sayısının azaltılması gerektiğini savunmuş ve Türk futbolcuların takımlarında yeterli sürede forma giyemediğini iddia etmişti.

Ancak Lucescu'nun söylemlerinin aksine dikkat çekici bir tablo ortaya çıktı...

Lucescu'nun A Milli Takım'daki görevine son verilmesinin ardından sözleri tekrar tartışma konusu oldu.

Fanatik gazetesi, yabancı kontenjanına rağmen sivrilmeyi başarabilen futbolcuları listeledi.

İşte o liste:

Sadık Çiftpınar

2. Lig’den Süper Lig’e kadar gelen, Süper Lig’de ise ikinci sezonunda zirve yarışına ortak olan Yeni Malatyaspor’un en önemli isimlerinden birisiydi Sadık Çiftpınar. 

Sadık Çiftpınar

Devre arası transfer döneminde Diego Reyes'i gözden çıkaran ve transferine izin veren Ersun Yanal, Sadık Çiftpınar'ı ısrarla istedi. Transfer 750.000 Euro'ya biterken, 26 yaşındaki futbolcu şimdiden değişilmezler arasına girdi.

Merih Demiral

Devre arası transfer dönemi boyunca üç büyüklerin yüzüne bile bakmadığı 20 yaşındaki Merih Demiral, Alanyaspor’dan Sassuolo’nun yolunu tuttu. Fenerbahçe altyapısından yetişip, bedelsiz olarak Portekiz’in alt lig takımlarından Alcanenense’ye giden Merih Demiral, 3 senede Serie A’ya yükseldi.

Merih Demiral

İtalyan devi Juventus’un da transfer listesinde 1 numaralı sırada yer alan 20 yaşındaki genç stoperi Sassuolo kaptı.

Dorukhan Toköz

Eskişehirspor'dan sessiz sedasız transfer edilen Dorukhan Toköz, sezonun en dikkat çeken isimlerinden. Aynı bölgede görev yaptığı; Oğuzhan Özyakup ve Atiba Hutchinson’ı kulübeye hapseden 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, Şenol Güneş'in kadroya yazdığı ilk isimlerden oldu.

Ozan Kabak

Galatasaray altyapısına 2011'de dahil olan Ozan Kabak, sarı-kırmızılı kulübün çok şey beklediği 2000 jenerasyonuyla oluşturulan takımında önemli bir yer tuttu. Genç savunma oyuncusu, Galatasaray A Takımı'nın formasını ilk kez geçen sezonun 33. haftasındaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında giydi.

Ozan Kabak

Abdussamed Karnuçu, Ahmet Sivri, Boran Güngör, Berk Balaban, Celil Yüksel, Doğan Can Davas, Yunus Akgün gibi gençlerin götürüldüğü İsviçre'deki bu sezon öncesi kampında yer almayan genç savunma oyuncusu, buna rağmen sezonun ilk yarısında takımın vazgeçilmezlerinden oldu.

Ozan Kabak

Sezonun 3. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçında sonradan oyuna dahil olan ve kısa süre alan Ozan Kabak, 5. haftadaki Kasımpaşa müsabakasıyla başlayan süreçte bir karşılaşma hariç ilk 11'deki yerini kaptırmadı.

Ozan Kabak

Galatasaray'dan 11 milyon avro bonservisle Almanya'nın Stuttgart takımına transfer olan Ozan Kabak, Türkiye'de altyapı eğitimini alarak yurt dışına giden oyuncular arasında en fazla bonservis bedeli ödenen 3. futbolcu unvanını aldı. Ozan ayrıca Galatasaray'ın en fazla para kazandığı 4. oyuncu ve Stuttgart'ın en pahalı transferi oldu.

Gökhan Akkan

Bu sezon ligde maç kaçırmayan Gökhan, Lucescu tarafından Milli Takım'a çağrılmaya başlandı. 24 yaşındaki gelecek vadeden kaleci, Rizespor'a İtalya'dan gelen Kosovalı Samir Ujkani'yi yedek bıraktı. 

Gökhan Akkan

Kulübü ile sezon sonu opsiyonlu 2022'ye kadar sözleşmesi bulunan Gökhan Akkan'ismi Muslera'ya alternatif arayan Galatasaray'la da geçiyor.

Okan Kocuk

Yeşil-beyazlı takımda Harun Tekin'in Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından kaleyi devralan Okan Kocuk, performansıyla ışıldıyor. 23 yaşındaki kaleci, maç başına yaptığı 2,7 kurtarışla Muslera ve Mert Günok gibi isimleri geride bıraktı. 

Burak Kapacak

Bursaspor’un bu sezon başında futbol vitrinine çıkardığı Burak Kapacak. Samet Aybaba henüz 18 yaşında olan Burak’ı önce sağ bek oynattı ancak daha sonra sağ öne aldı. Genç oyuncu burada yıldızlaştı. Her iki ayağını da iyi kullanan Burak, isabetli ortalarıyla dikkat çekiyor. 

Doğukan Sinik

Geçen sezon kiralık oynadığı 3. Lig temsilcisi Kemerspor’daki başarısıyla Antalyaspor teknik kadrosunun dikkatini çeken ve kadroya dahil edilen 19 yaşındaki futbolcu, bu sezon takımın değişmez oyuncuları arasına girmeyi başardı.

Mert Günok

Altyapısı Fenerbahçe olan Mert Günok, 2018/2019 sezonunda kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. Lider takımın kalecisi olan Mert, Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük ligini kapsayan değerlendirmeye göre en az gol yiyen kalecilerden birisi durumunda.

Uğurcan Çakır

Onur Kıvrak kadro dışı bırakıldıktan sonra eldivenleri takan Uğurcan Çakır, istitastiklere bakıldığında tecrübeli kaleciye fark attı. Sergilediği performansla göz dolduran 21 yaşındaki file bekçisi, kalesine gelen 8 şutun 7’sine engel olmayı başardı.

Uğurcan Çakır

Ortaya koyduğu futbol ile Onur’u aratmayan genç kaleci, forma mücadelesinde olduğu Esteban’ı da geride bıraktı.

Hüseyin Türkmen

Ünal Karaman'ın göreve gelmesinin ardından kadroya girmeye başlayan Hüseyin Türkmen, performansıyla göz dolduruyor. Sezon başı uzun uğraşlar sonucu kadroya katılan Hosseini'ye formayı unutturan Hüseyin, Galatasaray maçındaki futboluyla yine alkış topladı.

Ertuğrul Ersoy

Samet Aybaba'nın Ertuğrul'a güvenmesi 2 yabancı stoperini gözden çıkarması ile belli olmuştu. Titi ve Ekong’un satılmasından sonra Bursaspor’da stoper bölgesinin vazgeçilmezi haline gelen Ertuğrul Ersoy ile yeni sözleşme imzalanmıştı.

Ertuğrul Ersoy

Kaptanlık verilen ve ücretine zam yapılan 21 yaşındaki oyuncunun serbest kalma bedeli 6 milyon Euro yani tam 45 milyon TL belirlendi.

Güven Yalçın

Kara Kartal’ın 19 yaşındaki genç golcüsü Güven Yalçın, son haftalarda ortaya koyduğu etkili futbolla dikkatleri üzerine çekmişti. Bu sezon 8 maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Güven, Kasımpaşa maçı öncesinde yapılan takım çalışmalarındaki hırslı görüntüsüyle de teknik direktör Şenol Güneş’i mutlu etmeye devam ediyor.

Emre Akbaba

Galatasaray’ın bu yaz transfer döneminde 4 milyon Euro bedelle Aytemiz Alanyspor’dan kadrosuna kattığı milli futbolcu Emre Akbaba, gerek kulüp takımında gerekse Milli Takım’da gösterdiği performansla herkesin takdirini kazandı. 

Emre Akbaba

Bu sezon Alanyaspor ile 1, Galatasaray ile 3, Milli Takım’da da 1 müsabakaya çıkan Emre Akbaba, toplamda 4 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Geçtiğimiz sezon Alanyaspor ile 34 resmi maçta forma giyen 26 yaşındaki futbolcu; 14 gol, 9 asistlik performans sergiledi.

Yusuf Yazıcı

Daha önce Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke gibi Trabzonlu oyuncuları Türk futboluna armağan eden Trabzonspor, bu sefer de Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı ile Türk futboluna selam yolluyor. 

Yusuf Yazıcı

Yuzuf Yazıcı; sol ayağını etkili kullanan hem 10 numara hem de sağ kanatta oynayabilen etkili bir oyuncu. Öyle ki Jose Sosa transferinden sonra bile Yusuf Yazıcı Trabzonspor'daki yerini kaybetmedi. Avrupa devleri şimdiden Yusuf Yazıcı'nın peşine düştü bile...

Cengiz Ünder

Özellikle bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Cengiz Ünder, 2017 yazında 15 milyon Euro karşılığında Roma'ya transfer oldu. Serie A'ya çabuk uyum sağlayan milli futbolcu, Avrupa'nın dev kulüplerini peşine taktı.

Cengiz Ünder

Bayern Münih, Premier Lig ekipleri Arsenal ve Tottenham Hotspur'un da ilgilendiği açıkladığı Cengiz Ünder'e imza attırma yarışında adım önde olduğu öne sürüldü.

Cenk Tosun

Beşiktaş kariyerinde birçok önemli yıldızla forma savaşına girse de hiç yılmadı ve adından sürekli bahsettirdi. 

Cenk Tosun

Beşiktaş formasıyla çıktığı 142 resmi mücadelede; Süper Lig’de 41, Türkiye Kupası’nda 11, Şampiyonlar Ligi’nde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 6, Türkiye Süper Kupası’nda 1 gol olmak üzere 64 gol kaydetti. 

Cenk Tosun

Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş’ın en önemli kozu olan milli golcü, Everton ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Cenk Tosun

Cenk Tosun Everton’da göstereceği performansa bağlı olarak Beşiktaş’a bonuslar kazandıracak. Bonuslarla beraber bonservis bedeli ise 28 milyon euroya tekabül edecek.

Efecan Karaca

Bu sezon ligin en çok dikkat çeken yerli futbolcularından biri olan Alanyasporlu Efecan Karaca. Bir ara ismi Galatasaray ve Beşiktaş ile anılan ve 5.5 sezondur iskiktarlı bir şekilde Alanyaspor forması giyen Efecan Karaca'yı bazı Süper Lig kulüplerinin de istediği biliniyor.

Abdülkadir Ömür

İngilizler’in “wonderkid” yani “harika çocuk” olarak nitelendirdiği Abdülkadir için Liverpool da devreye girmişti. Genç futbolcu ise basın mensuplarına “Liverpool’da oynamak isterim” demişti.

Abdülkadir Ömür

Ünal Karaman’ın sezon başından bu yana istikrarlı olarak görev verdiği Abdülkadir, gösterdiği performansla adeta parmak ısırtıyor. Trabzonspor’un son yıllarda altyapıdan çıkarttığı en yetenekli futbolculardan biri olan Abdülkadir, 61 numaralı formanın hakkını fazlasıyla veriyor.

Halil Akbunar

Göztepe'de 2011-12 sezonunda profesyonel olan, takımda 2. Lig ve 1. Lig'de de top koşturan Halil geçen sezon da Süper Lig'de gösterdiği performansla oldukça başarılı bir dönem geçirdi. Sezon başı Bayram Bektaş'ın, daha sonra ise Kemal Özdeş'in en güvendiği isimlerin başında gelen Halil, özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında gösterdiği performansla alkış topladı.

İrfan Can Kahveci

Gençlerbirliği'nde gösterdiği performansın ardından adı Fenerbahçe ile ciddi şekilde anılan İrfan Can, tercihini Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir'den yana kullanmıştı. Uyum sorununu atlatan İrfan, bu sezon gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükseldi. Emre Belözoğlu ile iyi bir ikili olan 23 yaşındaki futbolcu, 19 maçta 4 gol, 4 asist kaydetti.

Ahmet Ildız

Azubuike'nin ayrılmasının ardından Kasımpaşa'dan transfer edilen Ahmet, Erol Bulut'un en güvendiği isimler arasına girmeyi başardı. Altyapısı Avusturya olan genç futbolcu, şutları ve agresif futbolu ile dikkat çekiyor.

Çağlar Söyüncü

Premier Lig ekibi Leicester'a 20.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında 5 yıllığına transfer olan Çağlar Söyüncü'nün kariyerindeki müthiş yükselişi, gençlere örnek olacak cinsten... 

Mehmet Zeki Çelik

Sezon başında Spor Toto 1. Lig temsilcisi İstanbulspor’dan, Fransız ekibi Lille’e transfer olan Mehmet Zeki Çelik kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Fransız temsilcisinin değişilmez oyuncularından birisi olan 21 yaşındaki sağ bek, çıktığı 18 maçta 4 asist yaptı. 

Mehmet Zeki Çelik

Asist krallığı listesinde dünyaca ünlü yıldızlar Angel Di Maria, Memphis Depay, ve Neymar’ı takip eden genç oyuncu, Fransa Ligi’nin en çok asist yapan defans oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

Çağlar Söyüncü

2014'te Gümüşordu formasıyla bölgesel amatör ligde forma giyen Çağlar, kısa zamanda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Çağlar Söyüncü

1 yıl sonra seviye atlayıp Altınordu formasıyla TFF 1. Ligde top koşturdu. 2015'te dönemin A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Çağlar'ı Ay-Yıldızlı takıma davet etti. Genç oyuncu 17 yıl sonra İzmir'den Milli Takım'a çağrılan ilk futbolcu oldu. 

Çağlar Söyüncü

Sergilediği müthiş performans, 2016'da Çağlar'ın 1. Lig'den Bundesliga'ya dikey geçiş yapmasını sağladı. Henüz 20 yaşında Freiburg'da forma giydi.

Çağlar Söyüncü

Freiburg formasıyla Leicester'ın scout ekibinin dikkatini çekmeyi başaran milli futbolcu, Ada'da transferin son gününde Premier Lig ekibine transfer oldu. 4 yılda amatör kümeden Premier Lige yükselen Çağlar Söyüncü Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Umut Meraş

Spor Toto 1. Lig ekibi Boluspor’da oynarken Galatasaray ve Başakşehir'in dikkatini çeken Umut Meraş, daha fazla süre almak istediği için Bursaspor'u tercih ettiğini açıklamıştı. Samet Aybaba ile çıkışa geçen genç futbolcu, şimdiden Avrupa'ya göz kırpıyor. Meraş'ın performansı Teknik Direktör Samet Aybaba'nın da yüzünü güldürüyor. 

Okay Yokuşlu

Trabzonspor'da gösterdiği performansla Avrupa ekiplerini peşine takan Okay Yokuşlu, 6 milyon Euro bonservis bedeliyle La Liga ekiplerinden Celta Vigo'ya transfer oldu.

Okay Yokuşlu

Türkiye kariyerinde 162 Süper Lig, 64 1. Lig ve 29 Ziraat Türkiye Kupası maçına çıkan Okay Yokuşlu, bu müsabakalarda 22 gole imza attı. Okay Yokuşlu, A Milli Takım ile 14 kez sahaya çıkarken, birçok defa da çeşitli alt yaş gruplarında Ay- Yıldızlı formayı giydi.

Muhammed Şengezer

Sezon genelinde de yüzde 76 başarılı kurtarış oranıyla göze çarpan Şengezer, ligde 6 maça çıkarken kalesinde ise 5 gol gördü. Ligin ilk 15 haftasında yedek beklemesine rağmen pes etmeyen genç eldivenin bu performansı ise takdir görüyor. Yeşil beyazlıların altyapısından yetişen ve A Takım ile şu ana dek 16 maça çıkan Şengezer, bu mücadelelerde kalesinde 10 gol görürken, 8 maçı ise gol yemeden tamamladı.

Taylan Antalyalı

Taylan Antalyalı, Bucaspor’da 17 yaşında oynadığı dönemde kısa süre de devleri peşine takmayı başarmıştı. Erzurumspor’da yıldızını parlatan Taylan Antalyalı, şimdiden İstanbul takımlarının radarına girdi.
Senin için hazırladığımız haberler