Balotelli'yi Çağırmayan Mancini Kuzey Makedonya'ya Elendi! İtalya Dünya Kupası'nda Yok

25.03.2022 - 14:09 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 14:39

Son Avrupa Şampiyonu İtalya, Kuzey Makedonya'ya 1-0 yenilerek, Dünya Kupası'na veda etti. Teknik direktör Roberto Mancini'nin Mario Balotelli tercihi ise sorgulanıyor.

Balotelli'yi Çağırmayan Mancini Kuzey Makedonya'ya Elendi! İtalya Dünya Kupası'nda Yok

AJANSSPOR HABER

Son Avrupa Şampiyonu İtalya, üst üste ikinci kez Dünya Kupası'na katılmama şokunu yaşıyor. Kendi evinde Kuzey Makedonya ile karşılaşan gök mavililer 90+2'de yedikleri golle Katar'a veda etti.

32 şutta gol yok!

İtalya, Kuzey Makedonya'ya karşı maç boyunca çok üstün bir oyun oynamasına karşın golü bulamadı. Yüzde 66 ile topa sahip olan son Avrupa Şampiyonu, 564 pas yaparken 16 da korner kullandı. İtalya Milli Takımı rakip kaleye 32 şut çekerken, bunlardan sadece 5'inde isabet sağladı. Bu şutlarda da K. Makedonya kalecisi Stole Dimitrievski'yi geçemedi.

Kuzey Makedonya 4 şutla Portekiz'in rakibi oldu

Kuzey Makedonya ise maç boyunca savunmada kalmayı tercih etti. 90 dakika boyunca 4 kez İtalya kalesine şut çekebilen K. Makedonya, 90+2'de Aleksandar Trajkovski ile ceza sahası dışından golü buldu. Makedonlar, bu sonuçla Dünya Kupası'na katılmak için Portekiz'le son bir maç yapacak. O maçı kazanan, Katar'a gidecek.

İtalya gol sorunu yaşıyor

Son Avrupa Şampiyonu İtalya'nın Dünya Kupası'ndan elenmesinde en önemli neden gol yollarında yaşadığı kısırlık oldu. Grubun son iki maçına rakibi İsviçre'ye göre daha avantajlı giren gök mavililer istediği sonuçları alamadı.

Önce kendi sahasında İsviçre ile 1-1 berabere kalan İtalya, son maçında Kuzey İrlanda'ya gol atamadı ve sahadan 0-0'lık skorla ayrıldı. Bu sonuçlar İtalya'yı İsviçre'nin arkasında bıraktı. Play-off'un ilk maçında Kuzey Makedonya'ya karşı alınan sonuçla son Avrupa Şampiyonu yıkıldı.

İtalya'yı gol kısırlığı yaktı

Dünya Kupası'nda İtalya, sadece Litvanya karşısında bir maçta 5 gol buldu. İlk üç maçını 2-0 kazandıktan sonra Litvanya dışında hiçbir maçta 1 golden fazlasını atamadı. İtalya'nın grubunda aldığı sonuçlar şöyle:

  • İtalya-Kuzey İrlanda 2-0
  • Bulgaristan -İtalya 0-2
  • Litvanya-İtalya 0-2
  • İtalya-Bulgaristan 1-1
  • İsviçre-İtalya 0-0
  • İtalya-Litvanya 5-0
  • İtalya-İsviçre 1-1
  • Kuzey İrlanda-İtalya 0-0

Mancini, Balottelli'yi Makedonya maçına çağırmadı

Mario Balotelli, 3.5 yıllık aradan sonra Roberto Mancini tarafından Ocak ayında Milli Takım kadrosuna davet edilmişti. Ancak Mancini, Kuzey Makedonya maçı için yaptığı açıklamada, "Onun yerine daha yararlı olabilecek birini seçtim. Yeni şeyler denemek için çok az vaktimiz var" diyerek, Dünya Kupası play-off'unda tercihini Balotelli'den yana kullanmadı.

İtalya forvetleri hayal kırıklığı yarattı

Gol bulma sıkıntısı yaşayan İtalya'nın aktif futbolcular arasında Milli Takım'da en çok gol atan oyuncularından biri olan Adana Demirsporlu Mario Balotelli yerine tercih edilen Andrea Belotti, Lorenzo Insigne, Giacomo Raspadori istenileni veremedi. Kuzey Makedonya defansını aşamadı.

Balotelli'nin İtalya Milli Takımı istatistikleri

Bu sezon başında Adana Demirspor'a transfer olan Mario Balotelli, ilk defa 2010 yılında İtalya Milli Takım formasını giydi. 'Süper Mario' lakaplı futbolcu, İtalya formasıyla çıktığı 36 maçta 14 gol attı. Balotelli, bu sezon Adana Demirspor'da ise 27 maçta 12 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

İlgini Çekebilir
Avrupa Şampiyonu Katar'da yok!
Habere Git

İtalya hedefi kaçtı, Adana Demirspor devam ediyor

Balotelli, Ocak ayında yaptığı açıklamada, "Tek hedefim İtalya Milli Takımı'na gidip, onları Dünya Kupası'na götürmek ve Adana Demirspor ile Türkiye Süper Ligi'nde ilk üçe girmek. Kolay olmadığını biliyorum ama muhtemelen şu anda aklımdaki iki hedef ve en önemli şey bu." demişti.

İtalya'nın Dünya Kupası'ndan elenmesiyle Balotelli'nin önünde tek hedef olarak Adana Demirspor'u ilk 3'e sokmak kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler