İşte İtalyan yıldızın Fenerbahçe formasıyla en özel anı!

11.10.2023 - 01:11 | Son Güncellenme: 11.10.2023 - 01:54

Bu yaz emekliliğini açıklayan eski Fenerbahçe Beko'lu İtalyan basketbolcu Luigi Datome, Sarı-Lacivertli forma ile en özel anını açıkladı.

İşte İtalyan yıldızın Fenerbahçe formasıyla en özel anı!

AJANSSPOR-HABER

Geçtiğimiz yaz 2023 FIBA Dünya Kupası'nda İtalya Milli Takımı'na kaptanlık yaptıktan sonra basketbolu bırakan eski Fenerbahçe Beko'lu forvet Luigi Datome, S Sport'a özel bir röportaj verdi.35 yaşındaki basketbolcu Sarı-Lacivertli forma ile en özel anını açıkladı.

"EuroLeague finali unutulmazdı"

Kendisine sorulan "Fenerbahçe'den en unutulmaz maçın hangisiydi?" sorusuna yanıt veren Gigi Datome "Tabi ki de EuroLeague finali unutulmazdı. O sezon Efes iyi bir takım kurmuştu. Onlarla oynadığımuz Süper Kupa finali hem oynaması hem de oldukça keyifli bir maç oldu. Play-off serilerinin hepsi çok özeldi. Bir önceki yıl yarı finalde elendiğimi Real Madrid'i burada ikinci maçta 30 sayı fark atarak yenmişitik. Atmosfer inanılmazdı. Bütün kritik anlarda taraftar arkamızdaydı. Bize duygusal anlamda ve enerji olarak çok destek oldular. Başarımızda her zaman çok büyük bir pay sahibi oldular." ifadelerini kullandı.

"Real Madrid maçındaki son saniye basketi hayatımın en güzel hareketiydi"

4 yıl önce Ülker Sports Arena'da Real Madrid potasına gönderiği maç kazandıran basketten bahseden Datome "Muhtemelen hayatımda yaptığım en güzel hareketti. Normalde benlik bir hareket değil ama çok güzel olmuştu. O galibiyetle sezonun ilk bölümünü Real Madrid'in önünde lider tamamlamıştık. Güzel bir galibiyetti, salon harikaydı. Neyse ki Campazzo son saniye şutunu kaçırdı." dedi.

İlgini Çekebilir
Eski Fenerbahçeli ve Efesli yıldıza tümör tehşisi
Habere Git

Fenerbahçe'den veda seremonisi

Fenerbahçe eski oyuncusu için EuroLeague'in açılış haftasında oynanan Olimpia Milano maçının önünde bir seremoni düzenledi. 2020-2023 arası Olimpia Milano forması giyen Datome'ye bir tablo armağan edilirken, taraftar oyuncuya yoğun sevgi gösterdi.

Fenerbahçe'de EuroLeague şampiyonu oldu

2015-2020 arası Fenerbahçe forması giyen İtalyan basketbolcu Koç Zeljko Obradovic'in ekibinde takımın en  önemli isimlerinden biri olmuş ve taraftarla önemli bir bağ kurmuştu. 2016-2017 sezonunda Sarı-Lacivertliler'le EuroLeague şampiyonluğu yaşayan forvet, toplamda da 5 kez Final Four'a çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler