Fenerbahçe'nin oyun kurucusu Nick Calathes ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu

19.12.2022 - 19:07 | Son Güncellenme: 19.12.2022 - 19:45

Fenerbahçe Beko'nun Yunan gardı Nick Calathes ülkesinin basınına konuştu. Yıldız oyuncu yaz aylarında aldığı tekliflerden ve sarı lacivertlileri seçmesinden bahsetti.

Fenerbahçe'nin oyun kurucusu Nick Calathes ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'deki temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun Yunan gardı Nick Calathes ülkesinin önde gelen medya kuruluşlarından Gazetta'ya önemli açıklamalar yaptı. Yıldız oyuncu yaz aylarında aldığı tekliflerden ve Fenerbahçe Beko seçiminden bahsetti.

"Fenerbahçe'nin projesi ve Itoudis beni çeken şeylerdi"

Verdiği röportajda yaz aylarında birçok Euroleague takımından ilgi gördüğünü doğrulayan Calathes, Fenerbahçe Beko seçme sebebini "Beni isteyen birkaç Avrupa takımı daha vardı fakat Dimitris Itoudis'in varlığı ve Fenerbahçe'nin projesi beni çeken şeyler oldu." olarak açıkladı.

"Fenerbahçe ile Euroleague'i kazanma şansım daha yüksek"

Yunan oyun kurucu kendisine eski Panathinakios ile görüşüp görüşmediği sorulduğunda yanıtı Fenerbahçe üzerinden verdi. Calathes "Kariyerimin bu noktasında Fenerbahçe ile EuroLeague’i kazanma şansımın daha yüksek olduğunu düşündüm. Panathinaikos organizasyonu ve Dimitris Giannakopoulos’a saygısızlık etmek istemiyorum. Ne de olsa Panathinaikos ailesi benim dönüştüğüm oyuncu ve sahip olduğum kariyerde çok ciddi bir etkiye sahip, bunu asla unutmayacağım." ifadeleriyle soruyu yanıtladı.

İlgini Çekebilir
Motley farkı: -27
Habere Git

"Hepimiz kazanmak istiyoruz"

Fenerbahçe'nin yeni oyuncular ve yeni koçtan kurulu bir takım olmasına karşın şimdiye kadar oldukça başarılı olması hakkında sorulan soruya 33 yaşındaki gard "Bu, oyuncular ve koçların mantalitesini gösterir. Hepimiz kazanmak istiyoruz ve kimse kendisini takımın önüne koymuyor. Sezona çok iyi başladık ancak henüz bir şey başarmadık, önümüzde uzun bir yol var. Sezon çok uzun ve problemlerle karşılaşacağımız kesin, şu anda önemli oyuncularımızın yaşadığı sakatlıklar gibi. İnişler ve çıkışlar bu işin bir parçası. Fakat zaman geçtikçe ve sağlığımıza kavuştuğumuzda daha da iyi olacağımızı düşünüyorum. Bu, heyecan verici." yanıtını verdi.

Milli takımda da birlikte çalışıyorlar

Fenerbahçe Beko Koçu Dimitris Itoudis eş zamanlı olarak Yunanistan Milli Takımını da çalıştırıyor. Deneyimli koç Rick Pitino'nun ayrılığının ardından Itoudis geçtiğimiz mart ayında Yunanistan'ın başına geçti. EuroBasket 2022'de Itoudis'in çalıştırdığı takımın en önemli parçalarından biri de Nick Calathes'ti.  

Çok ilerleyemediler

EuroBasket 2022'de turnuvanın güçlü ekiplerinden olan Yunanistan erken vedasıyla herkesi şaşırttı. Hırvatistan, İtalya, Büyük Britanya, Ukrayna ve Estonya'nın yer aldığı C Grubu'ndan namağlup çıkan Yunanlar son 16'da Çekya'yı elese de çeyrek finalde sonrasında turnuvayı 3. tamamlayacak Almanya'ya 107-96 mağlup olup elendi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe transferi resmen duyurdu!
Habere Git

Itoudis yönetiminde etkili oynadı

Nick Calathes, Dimitris Itoudis yönetimi altında EuroBasket 2022'de takımı adına başarılı bir performans ortaya koydu. Yunaistan'ın oynadığı 7 maçta ortalama 23.5 dakika süre alan oyuncu kurucu 8.1 sayı ve 5 asist ortaladı. 

Takımdaki bir diğer isim Kostas Antetokounmpo

Fenerbahçe Beko'nun yeni transferi Kostas Antetokounmpo'da EuroBasket 2022'de Dimitris Itoudis yönetimindeki Yunanistan Milli Takımı'nda yer aldı. Grup aşamasındaki Estonya maçında 12, çeyrek finaldeki Almanya maçında yalnızca 1 dakika süre bulan uzun skor üretemedi.

Senin için hazırladığımız haberler