Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırana ne kadar ceza verilecek?

28.11.2022 - 17:44 | Son Güncellenme: 28.11.2022 - 19:49

Göztepe-Altay derbisinde kaleci Ozan Evrim Özenç'e sahadan aldığı kale direği ile saldıran Mehmet Nihat A. kasten adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı.

 Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırana ne kadar ceza verilecek?

AJANSSPOR - HABER

Göztepe-Altay derbisinde Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e ve Göztepe taraftarına yapılan saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

21 kişi gözaltında

Olaylarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e köşe gönderiyle vuran taraftar gözaltına aldı.

Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığının belirlendiği ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarların tespit edilerek gözaltına alındığı aktarıldı.

Gözaltına alınan 21 kişi arasında fişekleri stada sokan 2 özel ambulans görevlisi de bulunuyor.

Yabancı maddeleri stada özel ambulans şoförleri soktu

Yapılan soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34'te iki sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları aktarıldı.

 

İlgini Çekebilir
Göztepe ve Altay’dan ortak açıklama: "Türk sporuna itibar suikastı yapılmıştır”
Habere Git

Kaleciyi yaralayan Mehmet Nihat A, adliyeye sevk edildi

Yaşanan olaylar sonrası sahaya girerek kaleciyi yaralayan Mehmet Nihat A. ve bazı şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. Tribünde fişekleri kullanan D.D, E.Y. ve K.E ile fişekleri sırt çantasıyla sahaya sokarak misafir tribünün tuvaletlerine bıraktıkları tespit edilen özel ambulans şirketi görevlileri A.G. ve H.K. ile ilgili soruşturmanın derinleştirildiği ifade edildi.

"Kasten silahla adam öldürmeye teşebbüs" suçlaması 

Odatv’nin edindiği bilgilere göre, başına korner bayrak direği ile vurulan kaleci Ozan Evrim Özenç’in hastanedeki kontrollerinden sonra sağlık raporunda ‘Hayati tehlike geçirmiştir’ notu yer aldı. İzmir Savcılığı da bu ibareden dolayı olayla ilgili şahısların ‘Silahla Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan tutuklama talep etti.

Saldırgan tutuklandı

İzmir derbisinde Altay kalecisi Ozan Evrim'e korner direği ile vuran şahıs, kasten öldürmeye teşebbüsten tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Savcı, korner direğini silah saydı.

Ozan Evrim Özenç, taburcu oldu

Öte yandan saldırı anında yerde kalan Altay kalecisi Özenç, ambulansla hastaneye kaldırıldı ve başındaki 4 cm’lik kesiğe müdahale yapıldı. Kontrol amaçlı hastanede tutulan 29 yaşındaki Ozan Evrim Özenç, bugünkü kontrollerin ardından taburcu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler