James Harden zorluyor! Listede 4 takım...

10.12.2020 - 18:18 | Son Güncellenme: 10.12.2020 - 18:21

NBA’de yeni sezon öncesi takas dedikodularında adı sıkça geçen James Harden hangi takımlara gitmek istiyor? Harden ile yapılacak olası takaslarda kimler Houston Rockets’ın yolunu tutabilir? Detaylar haberimizde…

James Harden zorluyor! Listede 4 takım...

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

NBA’de yeni sezonun başlamasına 2 haftadan az bir zaman kaldı.

Sezonun merakla beklenen isimlerinden biri de James Harden. Bireysel istatistikler konusunda, özellikle sayı bakımından ligin altını üstünü birbirine getiren Harden, Houston Rockets’ta istediği sportif başarıyı; yani şampiyonluğu yakalayamadı. Takas olma ihtimali bulunan Sakal’ın tercih ettiği dört takım var.

1) Brooklyn Nets

Brooklyn Nets, yeni sezona potansiyel sahibi genç isimlerin yanı sıra, sağlıklarına kavuşan süperyıldızları Kyrie Irving ve Kevin Durant’e de kavuştu. Eğer Nets, Doğu Konferansı’nda Harden ile gücüne güç katmak istiyorsa, Spencer Dinwiddie, Caris LeVert gibi isimlerden vazgeçmeyi de göz önüne alacak. Durant ile daha önce Oklahoma City’de birlikte oynayan Harden, 2012 yılında Finaller’i görmüş, fakat şampiyonluğu Miami Heat’e kaptırmıştı. Buradaki tek soru işareti, Harden’ın gelmesi ile merkezdeki süperstarın kim olacağı…

2) Milwaukee Bucks

Başarısız bir Bogdan Bogdanovic takası denemesi ve akabinde Sırp yıldızın Atlanta Hawks’a gitmesi, geçen sezonun Playoff müsabakalarında hayal kırıklığı yaratan Milwaukee Bucks’ın iyice canını sıkmıştı. İleri yıllarda Yunan yıldızı Giannis Antetokounmpo’yu kaybetmek istemeyen Wisconsin ekibi, bunun için Harden’ı kadrosuna katabilir; fakat Greak Freak’e saha içinde birçok konuda yardımcı olan ikinci isim Khris Middelton’ı da gözden çıkarma durumu yaşanabilir. Eğer Bucks, Middleton gitmeden Harden’ı takas ederse, o zaman Doğu’daki diğer takımlar düşünsün.

3) Philadelphia 76ers

Son dönemde dile gelen dedikodulardan biri de bu; James Harden’ın Philadelphia 76ers’a gitmesi. Kadrosunda Joel Embiid ve Ben Simmons gibi yıldızları barındıran Sixers, Harden’ı bu yıldızlardan birini göndermeden takas etmesi durumunda iyice güçlenecek. Bu takasta bizi heyecanlandıracak yeni bir olay yaşanabilir; o da takasta Houston’a geçme ihtimali bulunan Furkan Korkmaz’ın John Wall ile nasıl bir ikili kuracağı… Tekrardan Harden’a dönelim; Simmons ve Embiid ile Doc Rivers’ın yönetiminde bir Sixers’ta Harden’ın da olması, kağıt üzerinde göz korkutucu. Lakin kanıtlanması gerek.

4) Miami Heat

Geçen sezonun sürpriz finalisti Miami Heat’in James Harden’ı eklemesi, yarım kalan bir hikayeyi tamamlamak için önemli bir hamle sayılabilir. Jimmy Butler + James Harden kulağa hoş geliyor. Bunların yanında Bam Adebayo gibi potansiyelli bir uzunu ekleyelim; Heat’i sırtlayacak isimler ortaya çıkıyor. Bu takasta Harden karşılığında Miami’nin Goran Dragic’i vermesi mümkün. Harden, Florida ekibine artı değer katacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler