Jandarma 4. grup alımı olacak mı ve ne zaman çağıracaklar?

29.11.2020 - 15:58 | Son Güncellenme: 29.11.2020 - 16:03

Jandarma Asayiş Uzmanlık başvurusu yapanlar gruplara ayrıldılar. 4 gruba ayrılması sonrası 2 senedir mülakatlara çağrılmayı bekleyenler Jandarma 4. grup alımı olacak mı ve ne zaman olacak gibi araştırmalar yapmaya başladılar. Bazı kesimler ise Jandarma 4. grup yaş kaça düşecek ve herkesi mi çağıracaklar gibi araştırmalar yapıyorlar. Jandarma 3. grup eğitimleri başladı mı ve 4. grup 2021'de mi başlayacak? Jandarma Uzmanlık eğitim kaç ay ve ne kadar maaş veriyor... İşte tüm detaylar...

Jandarma 4. grup alımı olacak mı ve ne zaman çağıracaklar?

Jandarma Asayiş Uzmanlık başvurusu yapanlar gruplara ayrıldılar. 4 gruba ayrılması sonrası 2 senedir mülakatlara çağrılmayı bekleyenler Jandarma 4. grup alımı olacak mı ve ne zaman olacak gibi araştırmalar yapmaya başladılar. 

Bazı kesimler ise Jandarma 4. grup yaş kaça düşecek ve herkesi mi çağıracaklar gibi araştırmalar yapıyorlar. Jandarma 3. grup eğitimleri başladı mı ve 4. grup 2021'de mi başlayacak? Jandarma Uzmanlık eğitim kaç ay ve ne kadar maaş veriyor... İşte tüm detaylar...

2019-1 sözleşmeli uzman erbaş alımı 3.grup sınav çağrısı yapıldı. Kurum tarafından şu açıklama yapıldı;

Jandarma Genel Komutanlığının sözleşmeli uzman erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla 19 Mart-04 Nisan 2019 tarihleri arasında internet üzerinden ön başvurular alınmış ve Sınavlara çağrılan 40.000 adayın sınavları 06-31 Mayıs 2019 tarihleri arasında icra edilmiştir.

Sınavlar sonrasında; Jandarma Genel Komutanlığının personel temin yetiştirme planları ve artan uzman erbaş ihtiyacı doğrultusunda başvuru kılavuzunda belirtilen esaslar dâhilinde sınava çağrılmayan adayların tamamının, müteakip dönemde yapılacak sınavlara çağrılması planlanmıştır.

Eğitim süresi, eğitim birliklerinin ve sınav alanlarının kapasitesi doğrultusunda belirlenecek sınav takvimleri https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinde yayımlanacaktır.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkek olmak

En az lise mezunu olmak

4 Nisan 2019 itibari ile 20 yaşından gün almış olmak.

Yine aynı tarih itibari ile 27 yaşını doldurmamış olmak

Askerlik şartı aranmıyor. Fakat aday askerliğini yapmış ise terhisin üzerinden 5 yıldan az süre geçmemiş olmalı.

En az 164, en fazla 210 cm boyunda olmak

Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak

Devletin güvenliğine karşı bir suça bulaşmamış olmak

Sağlık şartını karşılamak

Sicili temiz olmak

Güvenlik ve arşiv soruşturmasından olumlu çıkmak

Vücut yapısı düzgün olmak.

Dilinde pelteklik, kekemelik, tutukluk gibi şeyler olmamak

Senin için hazırladığımız haberler