Jean Onana resmen Marsilya'da! İşte satın alma opsiyon ücreti

08.01.2024 - 18:05 | Son Güncellenme: 08.01.2024 - 20:30

Son dakika transfer haberleri... Fransa Ligi takımlarından Marsilya, Süper Lig'de Beşiktaş'ta oynayan Jean Onana'yı kadrosuna kattığını açıkladı. Detaylar.

Jean Onana resmen Marsilya'da! İşte satın alma opsiyon ücreti

AJANSSPOR-HABER

Fransa Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Olimpik Marsilya, Trendyol Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta oynanayan ve forma şansı bulamayan Jean Onana'yı kadrosuna kattığını duyurdu.

Kiralık olarak Marsilya'ya transfer oldu

Fransız ekibinden yapılan açıklamada, Jean Onana'nın sağlık kontrolünden geçtiği ve satın alma opsiyonuyle birlikte kiralık olarak sözleşme imzaladığı belirtildi.

Beşiktaş 4 milyon Euro bonservis ödemişti

Beşiktaş ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027 yılına kadar devam eden Kamerunlu önlibero oyuncusu, sezon başında Lens kulübünden 4.037.500 Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilmişti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye Çağlar Söyüncü transferinde rakip çıktı!
Habere Git

Bu sezonki performansı

24 yaşındaki önlibero oyuncusu, bu sezon siyah-beyazlı takım ile çıktığı 10 maçta 188 dakika sahada kaldı ve 1 asist kaydetti. 

Beşiktaş ayrılığı duyurdu

Beşiktaş Kulübü de, Jean Onana'nın Marsilya'ya transfer olduğunu duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcularımızdan Jean Onana’nın 2023-24 sezonu sonuna kadar satın alma opsiyonuyla geçici transferi hususunda Marsilya kulübüyle anlaşmaya varılmıştır. Jean Onana’ya yeni kulübüne başarılar diler, kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi. 

Satın alma opsiyonu 4.5 milyon Euro

Beşiktaş, Jean Onana'nın satın alma opsiyonunun 4.5 milyon Euro olduğunu Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

KAP'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kulübümüz, profesyonel futbolcumuz Jean Emile Junior ONANA ONANA'nın 2023-2024 sezonu sonuna kadar geçici transferi hususunda Olympique De Marseille kulübüyle ve oyuncuyla anlaşmaya varmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Olympique De Marseille kulübünün 4.500.000 Euro tutarında satın alma opsiyonu bulunmaktadır. Ayrıca oyuncunun 2023/2024 sezonu sonuna kadar ücreti Olympique De Marseille kulübü tarafından karşılanacaktır.

İlgini Çekebilir
Karagümrük, Trabzonsporlu futbolcuyla anlaştı!
Habere Git

Kadro dışı kalan futbolcuların ikisi gitti

Bilindiği üzere Beşiktaş Kulübü, Jean Onana'yı performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzlukları nedeniyle kadro dışı bırakmıştı. Siyah-Beyazlı takımda geçtiğimiz günlerde kadrı dışı bırakılan Eric Bailly de kulüpten ayrılmış ve Villarreal'e transfer olmuştu.

Böylece Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan 5 oyuncudan 2'si takımdan gönderildi. Siyah-Beyazlı takımda kadro dışı bırakılan diğer futbolcular ise şu şekilde:

  • Vincent Aboubakar
  • Valentine Rosier
  • Rachid Ghezzal 

Senin için hazırladığımız haberler