Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus Yerine Sergen Yalçın İddiası

03.04.2023 - 19:09 | Son Güncellenme: 03.04.2023 - 19:37

Derbide sahasında Beşiktaş'a 4-2 mağlup olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un takımdan ayrılacağı yerine ise Sergen Yalçın'ın geleceği iddia ediliyor.

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Jorge Jesus Yerine Sergen Yalçın İddiası

AJANSSPOR - HABER

10 kişi kalan Beşiktaş'a evinde 4-2 kaybetmesinin hemen ardından dün geceden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktör arayışlarına girdiği iddiaları da medyaya düşmeye başladı. Bazı iddialara göre Fenerbahçe, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile temasa geçti.

Kanarya, şampiyonluk yolunda yaralı

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Sarı-lacivertliler 1-0 öne geçtiği ve Beşiktaş'ın 10 kişi mücadele ettiği karşılaşmada rakibine 4-2 mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.

Taraftarlar Jorge Jesus'a tepkili

Jorge Jesus, Fenerbahçe kariyerinde çıktığı 4 derbi maçını da kazanamadı. Sarı lacivertliler bu maçlarda 3 yenilgi, 1 beraberlik yaşadı.

Sezonun ilk devresindeki maçlarda Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldı, Trabzonspor'a ise dışarıda 2-0 kaybetti. Sarı lacivertliler, Ülker Stadyumu'nda ise Galatasaray'a 3-0 yenildi. Bu durum sarı lacivertli taraftarların büyük tepkisini çekti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Joao De Deus, yenilginin sebebini açıkladı
Habere Git

Portekiz basını: "Jorge Jesus'un sözleşmesi feshediliyor"

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a karşı aldığı mağlubiyet sonrası Portekiz basını Jorge Jesus'un ayrılık haberini açıkladı.  A Bola'nın haberine göre Jesus, ayrılık için haziranı beklemeyecek. Öyle ki haberde Jorge Jesus'un sözleşmesi birkaç saat ya da Kayserispor maçının ardından feshedilebilir. 

Ayrıca Brezilya basınından UOL Esporte muhabiri Bruno Andrade, "Türkiye Kupası'nda oynanacak maçın ardından sözleşmenin dostane bir şekilde feshedilmesi için çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Jorge Jesus yerine Sergen Yalçın

Edinilen bilgiye öre Fenerbahçe yönetimin Jorge Jesus'tan boşalacak olan teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın'ı getirmeyi düşünüyor.  Ali Koç'un bu hafta Sergen Yalçın ile görüşeceği ve görüşmenin ardından yol haritasını netleştireceği açıklandı. 

En son Beşiktaş'ı çalıştıran ve hem ligi hem de Türkiye Kupası'nı siyah beyazlılar için kazanan Sergen Yalçın, Beşiktaş'tan sonra hiçbir takımı çalıştırmadı.

Jorge Jesus'un Fenerbahçe performansı

Jorge Jesus Fenerbahçe ile 2022-23 sezonu başında sözleşme imzaladı. Jorge Jesus Fenerbahçe kariyerinde 39 maça çıktı. Jorge Jesus Fenerbahçe döneminde 2.18 puan ortalaması tutturdu. Jorge Jesus Fenerbahçe ile 26 galibiyet elde etti. Jorge Jesus Fenerbahçe kariyerinde 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler