Süper Lig'de En Çok Ofsayta Düşeren Takım Fenerbahçe

18.10.2022 - 00:08 | Son Güncellenme: 18.10.2022 - 12:10

Fenerbahçe, 47 kezle Süper Lig'de rakiplerini en çok ofsayta düşüren takım. Maç başı ortalamada ligin iki katına yakın. Kendisi sadece 10 kez ofsayta yakalandı.

Süper Lig'de En Çok Ofsayta Düşeren Takım Fenerbahçe

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, MKE Ankaragücü'nü 3-0 yenip gizli liderlik pozisyonunu korudu. Sarı lacivertliler, gelecek hafta aynı puana sahip eski oyuncusu ve teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun yönettiği Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. 

Jesus'un çizgi savunması avlıyor

Fenerbahçe, başkentten 3 puanla dönerken son haftalarda iyice belirginleşen savunma taktiğini yine kullandı. Jorge Jesus'un çizgi savunması Ankaragücü'nü de tam 6 kez ofsayta düşürdü. Ki bu ofsaytların ikisinde de rakibi goller buldu. Ancak her iki gol de VAR'ın da teyidiyle ofsayt olarak iptal edildi.

Fenerbahçe'den 47 ofsayt tuzağı

Süper Lig'in ofsayt ortalaması 3.9... Ancak Fenerbahçe, rakiplerini bu ortalamanın çok üzerinde bir ortalamayla ofsayta düşürüyor. Fenerbahçe, 9 haftada karşılaştığı 9 rakibini toplam 47 kez ofsayta düşürdü. Bu da ortalama 5.2 demek! Buna karşın sarı lacivertliler sadece 10 kez ofsayta yakalandı. Bu da ortalama 1.1 demek ki lig ortalamasının çok altında. 

Fenerbahçe en çok derbide ofsayta düştü

Fenerbahçe, 9'ar kezle çok Konyaspor ile Kayserispor'u ofsayta düşürdü. Sarı lacivertliler, derbide ezeli rakipleri Beşiktaş'ı da tam 7 kez ofsayta düşürdü. Buna karşı Fenerbahçe de en çok siyah beyazlılara karşı ofsayta düştü. Kanarya derbide 4 kez ofsayta yakalandı. Fenerbahçe, rakiplerini her maçta mutlaka ofsayta düşürürken kendisi 2 maçı ofsayta düşürmeden tamamladı.

Fenerbahçe maçlarında ofsayt tablosu

Fenerbahçe-Ümraniye: 2-2

Kasımpaşa-Fenerbahçe: 2-1

Fenerbahçe-Adana Demirspor: 1-4

Konyaspor-Fenerbahçe: 9-1

Fenerbahçe-Kayserispor: 1-9

Fenerbahçe-Alanyaspor: 0-4

Beşiktaş-Fenerbahçe: 7-4

Fenerbahçe-Karagümrük: 1-4

Ankaragücü-Fenerbahçe: 6-0

Rakamlarla ofsayt

-Fenerbahçe'nin ofsayt sayısı: 10

-Maç başı ortalama: 1,1

-Fenerbahçe'nin rakiplerinin ofsayt sayısı: 47

-Maç başı ortalama: 5.3

-Süper Lig ofsayt ortalaması: 3.9 

Fenerbahçe ofsayt tuzağında açık ara lider

Fenerbahçe, bu sezon oynanan maçlar itibarıyla rakiplerini en çok ofsayta düşüren takımlar sıralamasında da açık ara birinci oldu. Sarı lacivertliler rakiplerini tam 47 kez ofsayta düşürürken, İstanbulspor da 28 kez ile onu izledi. Adana Demirspor da rakiplerini 24 kez ofsayta düşüren ekip olarak üçüncü basamakta yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler