Hüseyin Çimşir, Trabzonspor, Jorge Jesus Ve Süper Lig Hakkında Konuştu

21.03.2023 - 15:35 | Son Güncellenme: 21.03.2023 - 16:07

Trabzonspor'da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yapan Hüseyin Çimşir, Bordo-Mavililer, Süper Lig ve Fenerbahçe hocası Jorge Jesus hakkında konuştu.

Hüseyin Çimşir, Trabzonspor, Jorge Jesus Ve Süper Lig Hakkında Konuştu

AJANSSPOR HABER

Futbolculuk kariyerinde Süper Lig'de Trabzonspor ve Bursaspor formasını giyen ve 2009-2010 sezonunda Yeşil-Beyazlılar'da şampiyonluk yaşayan, Bordo-Mavililer'de ise teknik direktörlük yapan genç teknik adam Hüseyin Çimşir, Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu oldu. Çimşir, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Daha iyi olabilir miydi evet!"

Ülke puanı hakkında konuşan Hüseyin Çimşir, "Avrupa Kupaları geneline bakarsak başarılı sayılabilecek bir şekilde geçti. Geçen sezon bittiğinde UEFA ülkeler sıralamasında 20. sıradaydık, bu sezon son 5 senenin puanlarıyla 12. sıraya yükseldik. 8 sıra yükselmek elbette çok önemli. Daha iyi olabilir miydi evet!" ifadelerini kullandı.

"3 takımımız eleyebilecekleri takımlara elendiler"

Sözlerine devam eden Çimşir, "Fenerbahçe eleyebileceği Sevilla'ya, Trabzonspor Basel'e, Başakşehir Gent'e elendi. Trabzonspor'u eleyen Basel de devam ediyor. Üstümüzdeki 3 ülkenin dokuzuncu İskoçya, onuncu Avusturya, on birinci Sırbitan'ın Avrupa Kupaları'nda devam eden takımı kalmadı. Eğer bu 3 takımımız turları atlayabilseydi önümüzdeki seneler için çok değerli puanlar kazanmış olacaklardı" dedi.

İlgini Çekebilir
Özbek'ten F.Bahçe'ye ve MHK'ye ağır suçlama: "Her şeyi planlamışlar"
Habere Git

"Taraftarların düşüncesizliği kulüplerimize büyük zarar verdi"

Fenerbahçe ve Sivasspor'dan bazı taraftarların son 16 turundaki istenmeyen hareketlerine değinen Çimşir şunları kaydetti: "Avrupa Kupaları'nda 2 maçta taraftarların düşüncesizliği kulüplerimize büyük zarar verdi. Takım havaya girmişken sahaya çakmak atmak tempoyu ve ritmi bozduğu gibi Sevilla'ya can suyu oldu. Sivasspor maçında Fiorentina'lı futbolcuya sahaya giren 'sözde taraftarın' attığı yumruk, Türk futbolunun yurt dışındaki imajına zarar verecek nitelikteydi"

"Saha olayları hem futbolun değerini, hem imajını düşürüyor"

Ayrıca bu sezon liglerde yaşanan olumsuz olayları hatırlatan Hüseyin Çimşir, "Bursaspor - Amedspor, Sakaryaspor - Samsunspor, Göztepe - Altay maçlarında yaşanan saha olayları hem futbolun değerini, hem imajını düşürüyor" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Hüseyin Çimşir şu öneride bulundu: "Başkanından teknik adamlarına sadece oyun hakkında konuşmaya gayret eder, şiddetle mücadele yasasının eksiksiz uygulanmasını sağlayabilirsek, futbolun gelişimine önemli katkı yaparız"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den tarihi soru! Lige devam ediyor muyuz etmiyor muyuz?
Habere Git

Jesus'un sözlerini kabul etmedi

Hüseyin Çimşir, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un "Ligde şampiyon olabileceğimize, kupayı da kazanabileceğimize inanıyoruz. Ancak bana göre bu ligin sportif gerçekliği yok. Maçalar sahada kazanılmıyor. Kim kazanırsa kazansın söylüyorum. Bana göre ilk 4 takım Play Off oynamalıydı" sözlerini kabul edilemez buldu.

"Jesus, zora düştüğünde ligimizi değersizleştirmek yerine oyunu geliştirmeli"

Çimşir, "Bu söylemi yanlış ve kabul edilemez buluyorum. Bir Avrupa Kupası maçından sonra İspanyol gazetecilerin önünde böyle bir açıklama yanlış oldu. Futbolseverler Valencia ve Arda'nın neden oyundan çıkartıldığı konularında bir açıklama bekliyordu. Play-off talebi de haklı bir talep değil. Sistemini ve duruşunu taktir ettiğim Jesus, zora düştüğünde ligimizi değersizleştirmek yerine oyunu ve oyuncuyu geliştirmeli" dedi.

"Çoğunluk kırmızı karta odaklandı"

Konyaspor deplasmanında kaybederek, galibiyet serisini sürdüremeyen Galatasaray hakkında açıklama yapan Hüseyin Çimşir, "Lider, Konya'da haftalardır kazanamayan, gol atamayan rakibine kaybetti. Çoğunluk Oğuz'a gösterilmesi gereken kırmızı karta odaklandı. Ancak Galatasaray Konyaspor'u yenebilecek bir kadro kalitesi ve derinliğine sahip" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
İşte Ertuğrul Doğan'ın yeni hoca planı
Habere Git

"Öne geçmiş takımın kaybetmeyi hakem üzerinden konuşması oyuncuları etkiler"

Çimşir, "1-0 öne geçmiş bir takımın kaybetmeyi hakem üzerinden konuşması oyuncuların işine odaklanmasını engeller. Nelsson'un yokluğu savunma için önemli bir eksik olarak gözüktü. Okan hocanın muhakkak galibiyet için orta saha direncini düşüren hamleleri de Konyaspor'un net pozisyonlar bulmasını sağladı" diye konuştu.

"Galatasaray'da kafalar saha dışına odaklanırsa sıkıntı olur"

Hüseyin Çimşir, "Şampiyonluğa oynayan takımlar için galibiyetler kadar, 2 puan kaybedildiği düşünülen maçlarda elde edilen 1 puanlar aslında altın değerinde. Galatasaray hala önemli bir puan, kadro ve fikstür avantajına sahip. Kafalar saha dışına odaklanırsa sıkıntı olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Ağaoğlu ve Avcı bu sezon transferde başarılı olamadı"

Son şampiyon Trabzonspor hakkında yorum yapan Hüseyin Çimşir, "Ahmet Ağaoğlu'ndan sonra Abdullah Avcı da istifa etti. Geçen sezon çok başarılı olan Ağaoğlu ve Avcı bu sezon kendilerinin de zaman zaman ifade ettiği gibi transferde başarılı olamadı. Bir oyun şablonu oluşmadı. Üst üste çok istikrarsız sonuçlar alındı" şeklinde konuştu.

"Orhan Ak ile 1.5 sezonluk anlaşma yapılacağı söyleniyor"

Avcı'nın ardından geçici olarak takımın başına geçen Orhan Ak ile yola devam edileceğinin konuşulduğunu açıklayan Çimşir, "Şimdi özellikle maddi anlamda Trabzonspor yönetimine büyük destek veren Ertuğrul Doğan başkan oluyor. Ve Abdullah Avcı'nın yardımcısı Orhan Ak ile 1.5 sezonluk anlaşma yapılacağı söyleniyor. Orhan Hoca büyük kulüplerde ve milli takımda oynamış, senelerdir Avcı'nın yardımcılığını yapan bir futbol adamı" ifadelerini kullandı.

"Orhan hocanın kaderini Türkiye Kupası'nda alacağı sonuçlar belirleyecek"

Sözlerine devam eden Hüseyin Çimşir, "Trabzonspor Orhan hoca için büyük şans. Ancak herkesin bildiği gibi başarının ölçüsü bu şehirde kupa. Orhan hocanın kaderini Türkiye Kupası'nda alacağı sonuçlar belirleyecektir. Kupada başarı taraftar nezdinde kredisini yükseltir" dedi.

"Takımı 2. sıraya taşımama, kupada finale çıkmama rağmen tatmin olunmadı"

Hüseyin Çimşir, "Ben onca sakatlığa ve hakem hatalarına rağmen takımı 2. sıraya taşımama, kupada finale çıkarmama rağmen insanlar tatmin olmadı" diyerek açıklamasını sürdürdü.

"Yüksek maliyetli fayda vermeyen oyuncularla yollar ayrılmalı"

"Trabzonspor borç yükü yüksek kulüplerden biri" diyen Çimşir şunları kaydetti: "Hem yüksek maliyetli fayda vermeyen oyuncularla yollar ayrılmalı hem de Abdülkadir, Uğurcan, Yusuf gibi altyapıdan yetişen diğer yeni oyunculara yeni şanslar verilmeli. Hem yarışmak, hem yetiştirmek ancak yönetim ve teknik heyet uyumu ile olur. İşi çok zor. Başarılar diliyorum"

"Her anlamda hazırız"

Hüseyin Çimşir son olarak, "Kriter olanaklarına baktığımızda yurt dışı ve yurt içindeki tüm maçları takip ediyoruz. Yeni sezonda ileriye dönük projelerde fotbolun içinde olacağımızı düşünüyorum. Her anlamda hazırız" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler