Jeton erken düştü! Kulüpler, Socios ile el sıkıştı...

01.07.2021 - 14:27 | Son Güncellenme: 01.07.2021 - 14:41

Kulüpler Birliği Vakfı, kripto para piyasasından gelir için harekete geçti. Birlik, blok zinciri sağlayıcısı Socios.com ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Jeton erken düştü! Kulüpler, Socios ile el sıkıştı...

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği Vakfı, kripto para sektöründeki fırsatlardan yararlanmak için harekete geçti. Birlik, öncelikle tüm futbol dünyasında farkındalık yaratmak için blok zinciri sağlayıcısı Socios.com ile işbirliği anlaşması yaptı. Türkiye'de Galatasaray ve Trabzonspor ile de işbirliği bulunan; teknoloji ve inovasyon yoluyla taraftar etkileşimini artırmayı hedefleyen Socios, Türkiye'deki partnerleri arasına Kulüpler Birliği'ni de ekledi.

Konuya dair yapılan açıklamada, "Socios.com'un 40’tan fazla global spor organizasyonu ile dijital alandaki deneyiminden yola çıkarak Türk futboluna ve kulüplere yeni gelir modelleri yaratmak adına başlatılan bu işbirliği kapsamında, futbolumuzun bir yandan teknoloji ve inovasyon dünyasının yeni trendlerine uyum sağlaması, diğer yandan da finansal anlamda sürdürülebilir değer yaratmasını adına çalışmalar yapılacak" denildi.

Önce futbol dünyası eğitilecek

İşbirliği çerçevesinde 'Taraftar Etkileşim Partneri' olarak konumlanacak olan Socios, kulüpler başta olmak üzere futbolun tüm aktörleriyle spor ve dijital dünyanın yeni trendlerini konu alan efektif eğitimler ve seminerler organize edecek. Açıklamada, "Socios, uluslararası spor endüstrisindeki bilgi birikimi ve deneyimi ile  Avrupa’nın dev kulüpleri ile olan iş modellerine benzer modelleri ülkemizde de hayata geçirilmesine destek olacak" denildi.

Galatasaray'a 10 milyon Euro

Barcelona, Juventus, PSG, Milan, Atletico Madrid gibi dünya futbolunun önde gelen kulüpleriyle de işbirliği yapan Socios, Türkiye'de Galatasaray ve Trabzonspor ile çalışıyor. Sarı-kırmızılı kulübün yönetimi yaptığı açıklamada Socios ile yürütülen GAL Fon Token projesiyle 10 milyon Euro gelir elde edildiği duyurulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler