Giresunspor Maçı Sonrası Jorge Jesus'tan Hakem Arda Kardeşler'e Tepki

12.11.2022 - 17:51 | Son Güncellenme: 12.11.2022 - 23:16

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Giresunspor yenilgisinin beklenmedik olduğunu belirtirken Joao Pedro'yu atan Arda Kardeşler'e tepki gösterdi.

Giresunspor Maçı Sonrası Jorge Jesus'tan Hakem Arda Kardeşler'e Tepki

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Bitexen Giresunspor'a 2-1 mağlup oldukları maç sonrası açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar hakem yönetimlerine pek fazla değinmeyen Portekizli tenki adam, Arda Kardeşler'i ise eleştirdi. Joao Pedro'nun atılmasına değinen Jesus, "Fenerbahçe oyuncularını atmak kolay. Bugünkü kırmızı kartı gösteren hakem, Valencia'ya Konya maçında kırmızı gösterenle aynı hakemdi" dedi.

Jesus: Beklemediğimiz bir yenilgi

Kadıköy'de bu sezon ilk kez bir lig maçında kaybeden Fenerbahçe'nin hocası Jesus, "Beklemediğimiz bir sonuç aldık. Maça iyi başlamıştık. 11'e 11'ken rakibimiz kalemize neredeyse hiç gelemedi. İkinci yarıya başladığımızda, 10 kişi olmamıza rağmen iyi bir oyun sergiliyorduk" diye konuştu. 

"Futbolda bazı şeyleri kontrol edemiyorsunuz"

İkinci yarının devamında yaşanlara geçen Jesus, "Sonrasında 2 gol yedik. Bir tanesi ikinci top sonrası gelen goldü, diğeri de Serdar Aziz'in ayağının kayıp yere düşmesi sonucu meydana geldi. Futbolda bazı şeyleri kontrol edemiyorsunuz" dedi. 

İlgini Çekebilir
Kanarya, penaltılarda da lider!
Habere Git

Jesus: 1 puanla liderliği hemen imzalardım

Kaybetmelerine karşın camiaya moral veren Jorge Jesus, "Takımım bugün iyi mücadele etti ve hâlâ ligde 1. sıradayız. Daha önceden sorsaydınız 'Dünya Kupası'na 1 puan farkla lider gireceksiniz' deseydiniz hemen imzalardım. Şimdi ise daha fazla puan farkıyla birinciyiz. Şu anda en üst sıradayız. Bu sene ligde 2 ve 1 de Şampiyonlar Ligi ön elemesinde mağlubiyetimiz var. Bu 3'ünde de maçlarda 10 kişi kaldık. Bu da gösteriyor ki bizim maç kaybetmemiz için ancak 1 kişi eksik oynamamız gerekiyor" dedi.

"Yorgunluğu artan çok oyuncumuz var"

Dünya Kupası nedeniyle verilecek aranın Fenerbahçe'ye çok iyi geleceğini kaydeden Portekizli teknik adam, "Yorgunluğu artan çok oyuncumuz var. Ligde bizim kadar çok maça çıkan takım yok. Bu aranın sakatlıkların iyileşmesi açısından iyi geleceğini düşünüyorum" dedi.

Jesus'tan Arda Kardeşler'e tepki

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında da Süper Lig'de 3 kez kırmızı kart gördüklerini vurgulayan Jesus, "İlginçtir, 3. kırmızı kartımız. Batshuayi, Valencia ve Pedro gördü. Fenerbahçe oyuncularını atmak kolay. Bugünkü kırmızı kartı gösteren hakem, Valencia'ya kırmızı gösteren kişiydile aynı hakemdi" diye konuştu.

 

"Takımım genel olarak iyi performans sergiledi"

Yaşanan fazla sakatlığın başarının bir bedeli olduğunu vurgulayan Jesus, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sakatlık riskinin limitinde çok oyuncumuz var. Eğer haftada 1 maç yapıyor olsaydık bu durum bu kadar olmazdı. Ben de böyle olmasını tercih ederim. Avrupa'da gidebildiğimiz kadar ileri gitmek istiyorum. Takımım genel olarak iyi performans sergiledi, aranın bize iyi geleceğini düşünüyorum. Fenerbahçe futbolcuları bu sene 25 maç oynadı. Bu tarz durumlarla baş edebilmeyi bilmeniz gerekiyor."

Jesus: Mağlubiyetin sebebi dışımızda

Jorge Jesus, mağlubiyetin kontrolleri dışında sebeplerden kaynaklandığını savunarak, şöyle devam etti: "Mağlubiyetin sebebi kontrolümüz dışında bazı faktörlerdi. Serdar'ın şanssızlığı ve kırmızı kart. Maalesef bu iki olay başımıza geldi. Kırmızı kart gördük ve Serdar'ın ayağı kaydı, yere düştü. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum, harikalardı. Futbolcularımız maçı kaybetmemize rağmen taraftarların desteği sayesinde öz güvenli ve gururlu içeri girdiler."

Jesus: Savunmacıları ve kalecileri anlıyorum

Luan Peres'in sakatlığını ameliyatsız bir şekilde atlatmayı amaçladıklarını ve bu tedaviyi kendisinin onayladığını belirten Jesus, Brezilyalı savunmacının 25 Aralık'ta takıma katılmasını beklediklerini söyledi. Jorge Jesus, Serdar Aziz'in ayağının kaymesını da gelen soru üzerine tekrar yorumladı: "Futbolda böyle anlar başınıza gelebilir. Savunma oyuncuları ve kalecilerin daha sık gelir. Hata yaptıklarında telafisi mümkün olmuyor. Hocaları olarak onları anlıyorum." 

Valencia'dan Jorge Jesus'a sürpriz

Basın toplantısına geciktiğini kaydeden Jesus, bunun sebeni ise şöyle açıkladı: "Çünkü 'Oyuncularıma kimse soyunma odasından çıkmasın' dedim. Birlikte vedalaşmak,iyi tatiller dilemek istedim. Bunu sonuna kadar hak ediyorlar. Aynı gemideyiz, aynı amaç için birlikteyiz. Futbolda olaylar maç maç gelişir. Bugün bir iş kazası yaşadık.Önemli olan taraftarlarımızın yanımızda olduğunu oyuncularımız gördü. Hocalarının ve başkanlarının yanında olduğunu gördüler." Öte yandan Dünya Kupası'na katılacak Enner Valencia, toplantı sırasında odaya gelerek teknik direktörü Jorge Jesus'a sarılarak vedalaştı. 

Senin için hazırladığımız haberler