Jorge Jesus taraftarı duydu... Arda Güler gerçekleri

16.01.2023 - 13:51 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 13:58

Fenerbahçe'de sezon başında kayıtsız şartsız desteklenen teknik direktör Jorge Jesus, 17 yaşındaki Arda Güler'i az oynattığı için ilk defa açık açık eleştiriliyor. İşte detaylar...

Jorge Jesus taraftarı duydu...  Arda Güler gerçekleri

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de herkes Arda Güler'i konuşuyor. Dünya Kupası arasında sakatlanan 17 yaşındaki futbolcu, Gaziantep FK maçında oyun 1-1 berabere giderken 82. dakikada Crespo'nun yerine oyuna girdi. Arda Güler'in oyuna girmesiyle Fenerbahçe'nin çehresi bir anda değişti.

18 dakikada 33 kez topla buluştu

10 dakika uzatmayla birlikte 18 dakika sahada kalan Arda Güler, 33 kez topla buluştu. Bu rakamın 90 dakika oynayan bazı oyunculardan yüksek olması dikkat çekti. Yüzde 93 pas isabeti yakalayan Arda Güler'in çektiği şutu Gaziantep kalecisi Günay Güvenç köşeden çıkarmayı başardı. 

Jorge Jesus'a sesler yükseldi: Arda Güler...

Geldiğinden bu yana gerek taraftardan büyük destek gören ve her kararı onaylanan Jorge Jesus, özellikle sosyal medyada Gaziatep FK maçından sonra Arda Güler'e yeterli şans tanımadığı için ilk kez açık açık eleştirildi. Maç sonrası Jorge Jesus'un "Arda girdikten sonra, 1 kişi fazla oynamamızın da etkisiyle iyi bir performans sergiledi" demesi de  tepki gördü.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe isyanda: 2. Lig'de maç yönetemez!
Habere Git

"Jesus'un Arda'yı oyuna sokma niyeti yoktu"

Hatta yorumcu Rıdvan Dilmen, TV 8.5'ta yaptığı değerlendirmede "Arda'nın fiziksel anlamda iyi olmadığını ben de anlıyorum. Ama Emre Mor mu Arda dediğinde Arda derim. 11'e 10 olmasa oyuna sokmaya niyeti yoktu Jesus'un" dedi. 

Arda Güler gerçekleri!

Arda Güler'in forma şansı bulamaması çok tartışılıyor. Ancak Dünya Kupası arasında A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ile oynadığı maçta Arda Güler'in dizinden sakatlandığı unutuluyor. 

Hazır hale gelmeden oynatmak istemedi

Arda Güler sakatlığını atlattıktan sonra Hatayspor ve Galatasaray maçı kadrolarına alındı. Ancak Jorge Jesus, onu hazır hale getirmeden oynatmak istemedi. Gaziantep FK maçında şans verdi. 

İlgini Çekebilir
Valencia'dan 3 puanlık duble
Habere Git

Jesus'tan Arda Güler'e: Daha çok zaman alacak

Jesus, Gaziantep FK maçı sonrası yaptığı açıklamada da Arda Güler'in daha çok forma şansı bulacağının sinyalini verdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü şöyle konuştu:"Arda'nın fiziksel durumu yavaş yavaş daha iyiye getiriyor. Çünkü milli arada sakatlık geçirmişti. O sakatlıktan sonra kondisyonunu yavaş yavaş istenilen seviyeye çekiyor. Perşembe günü daha fazla süre alacağını umuyorum. Bize çok yardımcı olacak."

Arda Güler cephesinde durum ne?

Arda Güler, hocası Jesus'a güveniyor. Oyuna girdikten sonra bütün çabasını gösteren 17 yaşındaki futbolcu Enner Valencia'nın golünden sonra en çok sevinenler arasında yer aldı. Arda Güler'in annesinin hastalığı döneminde kendisine destek veren ve Dinamo Kiev maçında gol attıktan sonra kendisini öperek sevgisini gösteren Jesus'a bir tavrı bulunmuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler